Til indhold

Uddannelse, kurser og arrangementer

© Niels Hougaard

Som tillidsvalgt kan du komme på gratis kurser og uddannelsesdage og blive uddannet helt op til diplomniveau. Alle tillidsvalgte bliver klædt grundigt på til at varetage deres hverv.

Vi vil gerne klæde dig godt på til at varetage dit hverv, så vi opfordrer til at tage så meget uddannelse, du kan finde plads til i hverdagen. Grunduddannelsen er obligatorisk for tillidsrepræsentanter og tillidsrepræsentantsuppleanter, og vi anbefaler dig at tage den i løbet af dit første års tid som tillidsvalgt.

Når du har gennemført velkomstmødet og introkurset, vælger du selv, i hvilken rækkefølge du vil tage de øvrige grundkurser. På den måde kan du tilpasse din uddannelse til de konkrete opgaver og udfordringer, du står med som tillidsvalgt. Har du et andet tillidshverv, fx arbejdsmiljørepræsentant eller kontaktperson, anbefaler vi, at du vælger de dele af vores uddannelsestilbud, som er relevant for dig.

Læs mere om:
Supplerende arbejdsmiljøuddannelse
Praktiske oplysninger om uddannelse og kurser 

Du kan altså selv sætte retningen og farten i din uddannelse og kompetenceudvikling som tillidsvalgt.

Alle kurser og arrangementer er gratis, og du får en invitation på mail. DM dækker løntræk fra din arbejdsgiver, hvis du bliver trukket i løn ved deltagelse i kurserne. Det gælder dog ikke ved kurser på Onlinekurser.dk.

 

Suppler TR-uddannelsen med e-læring

Vi ved, hvor vigtigt det er at kunne handle hurtigt og kompetent som tillidsvalgt. Derfor har vi udviklet en række e-læringsmoduler, som du kan tage hvor og når, det passer dig.

Temaerne er:

  • Konflikthåndtering
  • Arbejdsmængde og tidspres
  • MUS og kompetenceudvikling
  • Stress
  • Strategi
  • Forhandling

Kurserne ligger på platformen onlinekurser.dk, hvor du som medlem af DM også har adgang til en række andre generelle kurser.

Du kan gå til og fra vores e-læringskurser, når du har lyst. Hvert kursus kan gennemføres i ét stræk. Du kan også dykke ned i de dele af det enkelte kursus, der er mest relevant for dig og den situation, du står i. Kort sagt kan du deltage, som det passer dig bedst.

Du har helt frie hænder til at sammensætte din TR-uddannelse, som du vil, og bruge vores e-læringsunivers i kombination med de eksisterende kurser i TR-uddannelsen: ’Intro til TR-rollen’, ’Forhandling og løn’ samt ’Organisation, trivsel og samarbejde’.

Første gang du besøger onlinekurser.dk, skal du tilmelde dig og oprette en profil.

Kom i gang

Uddannelse og kurser for tillidsvalgte

Se aktuelle kurser og arrangementer for tillidsvalgte i DM's kalender.

Se DM's kalender

Mentorordning

Er du nyvalgt TR, eller har du bare lyst til sparring i forhold til din rolle som tillidsvalgt, kan du få en mentor gennem DM's mentorprogram. Du bliver matchet med en erfaren TR, som kan give dig sparring og inspiration ud fra hans eller hendes egne erfaringer i forhold til TR-rollen. Som erfaren TR kan du selvfølgelig også selv blive mentor for en yngre kollega.

Mentorprogram

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til TR-uddannelsen i DM, er du velkommen til at kontakte os.

Gitte T. Landrum

TR-sekretær

Gitte Grønkær Svendsen

Teamchef for Tillidsvalgte

; ;