Jobsøgning

Det kan være en god idé at gå nye veje med jobsøgningen. Se hvordan Community Strategist Maria Morre fik foden indenfor på jobmarkedet med en praktikplads.
Del artikel:

Når du søger job, skal du sætte dig ind i hvem arbejdsgiver er, hvad de efterspørger og hvordan du passer ind i det de laver. Vi har samlet gode råd og inspiration til, hvordan du kommer tættere på drømmejobbet.

Book cv- og ansøgningstjek

Du kan få tjekket dit cv og din ansøgning af en karrierekonsulent over telefonen. Samtalen tager 15 minutter og kan bookes online. Du forbereder dig til samtalen ved at læse og følge de anbefalinger til cv og ansøgning, som står længere nede på siden.

Kortlæg dine kompetencer, find inspiration i DM's skabeloner til cv og ansøgningsguide, forbered dig til jobsamtalen og brug DM's karriererådgivere. Det er nogle af de gode råd, der kan hjælp dig på vej i jobsøgningen.

Skabeloner til cv og ansøgning

For at kunne lave en god ansøgning eller cv er det vigtigt at forstå, hvilket formål de hver især tjener og hvordan arbejdsgiver bruger dem i ansøgningsprocessen. Der findes intet endeligt svar på, hvordan de præcis skal se ud, men der er visse ting du kan være opmærksom på, virker bedre end andre. Her er nogle anbefalinger, som kan hjælpe dig godt på vej.

Din ansøgning er der, hvor du skriver dig ind i jobbet og arbejdspladsen, og fortæller hvorfor du er den rette kandidat. Ansøgningen er dit salgsbrev og adskiller sig fra cv’et ved at vise, hvordan du kan være med til at løse de arbejdsopgaver du vil få ansvaret for. Beskriv hvordan du vil løse opgaven i praksis og kom med konkrete eksempler på det.

Se ansøgningsguide for mere dybdegående forklaring

Hvor ansøgningen er dit salgsbrev, er cv’et din garant for, at du kan det, du siger du kan. Ca. 80 procent af arbejdsgivere læser cv’et først ifølge Ballisagers seneste rekrutteringsanalyse, så det er vigtigt, at du gør det letlæseligt og at du stiller skarpt på dine kompetencer fra start.

Klassisk cv

I det klassiske cv bliver dine kompetencer konkret koblet til din erhvervserfaring. Med udgangspunkt i skabelonen, kan du sætte dit eget præg med alternative layouts, animationer og grafik. Men sæt dig ind i din målgruppe og overvej, hvordan dit valg af form kan styrke dit budskab og ikke flytte opmærksomheden fra det.

I skabelonen er der en række anbefalinger til, hvordan du kan udfylde dit cv.

Download skabelon til klassisk cv

 

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}