Arbejdsmiljø

Yun Ladegaard forsker i trivsel på arbejdspladsen og giver et bud på, hvordan man kan skabe og vedligeholde et godt arbejdsmiljø.
Del artikel:

Akademikerarbejdspladser har sjældent traditionelle arbejdsmiljøproblemer med støj og møg, men får problemer på grund et belastet psykisk arbejdsmiljø. Husk, at du kan bruge DM og din arbejdsmiljørepræsentant.

Organisationsændringer, konflikter, manglende anerkendelse, arbejdspres, uklare krav, ringe kollegial og ledelsesmæssig støtte, nye ledelsesformer i form af selvledelse og dårligt kollegaskab fører til mistrivsel, stress, sygefravær, manglende arbejdsglæde og lav produktivitet. 

Tilbud til stressramte

Hvis du er stressramt, er du velkommen til at kontakte DM og få en samtale om din arbejdssituation. En samtale giver dig overblik over din situation, hjælper med at afklare dilemmaer og med at kortlægge dine handlemuligheder.

Læs mere om stress

Læs vores guide: Sådan håndterer og forebygger du stress

Arbejdsliv og trivsel

DM holder en række gratis medlemsmøder, der har fokus på arbejdsliv og trivsel.

Se alle arrangementer i DM's kalender

DM's arbejdsmiljøkonsulenter kommer også gerne ud til medlemsmøder på din arbejdsplads og holder oplæg om fx psykisk arbejdsmiljø, stress, selvledelse og det grænseløse arbejde, balancen mellem familieliv og arbejdsliv eller andre emner, der er aktuelle for jer.

Tilbud til langtidssygemeldte

Hvis du bliver langtidssygemeldt, har du mulighed for at få vejledning og rådgivning fra DM, om hvordan du skal forholde dig i forhold til din arbejdsplads og Jobcentret under dit sygedomsforløb.

DM's konsulenter kan hjælpe dig med at forhandle om dine vilkår, når du skal vende tilbage til arbejde efter en længere sygemelding eller forhandle en fratrædelsesordning på plads. Forhandlingen foregår ofte i samarbejde med en eventuel tillidsrepræsentant på din arbejdsplads.

Oplever du problemer med arbejdsmiljøet?

I DM står vi klar til at hjælpe dig, hvis du oplever problemer med arbejdsmiljøet på din arbejdsplads.

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje