Del artikel:

Mange akademikere oplever stress-tilstande på et eller andet tidspunkt i deres arbejdsliv. Kontakt din læge og DM’s arbejdsmiljøkonsulenter, hvis du er i tvivl, om du bør sygemelde dig.

Årsagerne til stress kan være forskellige. Generelt kan man sige, at stress opstår, når der er et misforhold, mellem de krav, der stilles, eller som man stiller til sig selv, og de ressourcer, man råder over til at opfylde kravene.

Håndtering og forebyggelse af stress kan ske på flere niveauer. Der er noget medarbejderen selv kan gøre og så er der noget der kan gøres i arbejdsfællesskabet og i samarbejdet med ledelsen. Oplever du eller en kollega stress? Så er det ikke kun jeres individuelle problem. For nogle af årsagerne er et fælles problem, som skal løses af, og på, arbejdspladsen. På denne side har vi samlet information og vejledning om stress til den stressramte, til dig som kollega og til dig, som er leder. Klik på den menu, der passer på din situation.

Vidste du ...?

46 % af DM's medlemmer har oplevet symptomer, som ofte relateres til arbejdsbetinget stress.

Guide: Sådan håndterer og forebygger du stress

Vi har lavet en guide om stress. Guiden er til dig, der er ved at blive stresset eller ønsker viden om, hvordan du forebygger stress. Guiden indeholder konkrete råd og værktøjer, som kan hjælpe dig her og nu.

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje