Sikker mail

Del artikel:

Hvordan sender DM sikre mails til dig, og hvordan kan du sende særligt sikrede mails til DM?

Send sikkert til DM

Sikre mails til dig fra DM

Mails til og fra DM vil automatisk være sikret med TLS-kryptering undervejs, hvis din mail-udbyder også understøtter det, hvilket næsten alle gør. Hvis du har en mailadresse hos en professionel udbyder (Gmail, Hotmail, Microsoft (fx outlook.dk), Apple, danske tele- og kabel-tv-selskaber og lignende) eller benytter din arbejdsmail, vil du være sikret.

TLS-kryptering vurderes at være tilstrækkeligt for de fleste mails med persondata mellem dig og DM. Hvis det materiale, vi sender til dig, indeholder dit CPR-nummer, helbredsoplysninger eller andet persondata, som vi mener er særligt følsomt, så skal vi sikre os yderligere. Kommunikerer vi med dig via din arbejdsmail, kan den være en del af sikkermail-infrastrukturen og er hermed tilstrækkeligt sikret.

Hvis vi kommunikerer særlig følsom persondata med dig via din private mail, så vil DM skabe den nødvendige grad af sikkerhed via send sikkert-funktionen:

Du vil modtage:

  • en mail med titlen "Sikker mail fra DM" indeholdende et weblink:
    "Link til SikkerMail"
  • en SMS med en adgangskode
  • Klik på linket i mailen og indtast adgangskoden fra SMS'en i dialogboksen på websiden.
  • Læs mail og eventuelle vedhæftninger.
  • Svar på mailen med det samme eller aktiver linket senere og indtast adgangskoden igen for at logge ind og svare.
  • Brug eventuelt muligheden for at downloade og gemme din mail eller udskrive den.

Ovenstående gælder også, hvis DM sender dine persondata til fx din arbejdsgiver eller tillidsrepræsentant.

Sikre mails til DM fra dig

Som medlem kan du have behov at sende persondata til DM. Vi foretrækker, at du sender dem i digital form via mail med eller uden vedhæftninger. Du bestemmer selv, om du vil beskytte dine persondata undervejs til DM, men vi opfordrer dig til at sende dine persondata sikkert.

Hvis du har en mailadresse hos en professionel udbyder (Gmail, Hotmail, Microsoft (fx outlook.dk), Apple, danske tele- og kabel-tv-selskaber og lignende) eller bruger din arbejdsmail, så vil mails til og fra DM automatisk være sikret med TLS-kryptering undervejs, hvilket vurderes at være tilstrækkeligt for de fleste persondata.

Hvis materialet, du vil sende til DM, indeholder dit CPR-nummer, helbredsoplysninger eller andet persondata, som du mener er særligt følsomt for dig, bør du sikre dig yderligere. Nogle arbejdsmail har en send sikkert-funktion, som du kan bruge.

Hvis din arbejdsmail ikke har send sikkert-funktion, eller du ikke ønsker at anvende din arbejdsmail til korrespondancen, vil det nemmeste for dig være, at bruge DM's send sikkert-funktion nedenfor, som tilbyder en højere grad af sikkerhed. Skriv venligst hvad henvendelsen drejer sig om og eventuelt modtagernavn i emnefeltet. Hvis du oplyser dit mobilnummer, kan du få tilsendt en kode via SMS, så du kan logge ind efterfølgende og se et eventuelt svar og vedhæftninger fra DM.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}