Pressekort

Del artikel:

Som medlem har du mulighed for at få et gratis pressekort. DM udsteder både FDP-pressekort og DM-pressekort.

Kortene fungerer som personlig og professionel legitimation. DM-kortet udstedes for to år ad gangen og FDP-kortet for tre år. Du skal selv være opmærksom på udløbsdatoen på dit pressekort, da DM ikke sender en påmindelse til dig ved kortets udløb.

Pressekortene er gratis for medlemmer. Passive medlemmer kan ikke få udstedt pressekort.

FDP-pressekort

FDP-pressekortet udstedes til:

  • Medlemmer, der har journalistik eller lignende som hovederhverv eller væsentlig beskæftigelse. Arbejdet skal være relateret til medier og journalistik.
  • Studerende på journalistik eller et andet kommunikationsfag, som enten er i praktik inden for det journalistiske område eller har et studiejob, hvor de arbejder med journalistisk. Arbejdet skal svare til minimum 15 timer om ugen i gennemsnit og må ikke være fritidsarbejde.

DM's FDP-pressekort er myndighedsgodkendt, og udformningen er identisk med øvrige myndighedsgodkendte pressekort, fx Dansk Journalistforbunds pressekort.

DM-pressekort

DM-pressekortet udstedes til:

  • Informationsmedarbejdere og kommunikationsmedarbejdere.
  • Kommunikationsstuderende, som enten er i praktik inden for kommunikationsområdet eller er i gang med anden del af studiet og har relevant studiejob inden for området. Arbejdet skal svare til minimum 15 timer om ugen i gennemsnit og må ikke være fritidsarbejde.

Kortet er på dansk og engelsk.

Sådan gør du

Udfyld en ansøgning og send den elektronisk til DM, hvis du ønsker et pressekort eller skal forny det, du har.

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}