Værd at vide om arbejdsmiljø

Del artikel:

Vi har samlet den vigtigste viden og de vigtigste værktøjer, du skal bruge som arbejdsmiljørepræsentant og tillidsrepræsentant på ét sted. Her kan du løbende slå op, når du støder på nye udfordringer eller bare er nysgerrig på et emne i arbejdsmiljøet.

Hvad er arbejdsmiljø?

Arbejdsmiljøloven omfatter både det psykiske og det fysiske arbejdsmiljø. Det psykiske arbejdsmiljø kan bedst beskrives som balancen i trivsel, tidspres, arbejdsmængde, krav, støtte og arbejdsglæde på en arbejdsplads. Det fysiske arbejdsmiljø handler bl.a. om arbejdspladsens indretning og indeklima.

Et godt arbejdsmiljø er afgørende for, at dine kollegaer kan udføre deres arbejdsopgaver. I DM fokuserer vi på de de sociale og organisatoriske aspekter af arbejdsmiljøet. Vi tror på, at det bedste arbejdsmiljø opnås, når der er tæt dialog og samarbejde mellem medlemmer, tillidsvalgte og ledere.

Psykisk arbejdsmiljø

Som arbejdsmiljørepræsentant for akademikere er det ofte arbejdet med at fastholde et godt psykisk arbejdsmiljø, der fylder. Akademikere har typisk udfordringer med arbejdspres, modstridende og uklare krav og mangel på støtte fra ledelsen, hvilket kan føre til stress og mistrivsel. Find ud af, hvordan du at bidrage til trivslen på din arbejdsplads.

Læs mere om psykisk arbejdsmiljø

Mobning og chikane

Oplever du, at der foregår mobning eller chikane på din arbejdsplads? Læs mere om, hvad det er, og hvad du kan gøre for at forebygge det.

Læs mere om mobning og chikane

Arbejdsskader

Hvis der sker en arbejdsskade på din arbejdsplads, kan du hjælpe din kollega med at anmelde skaden. Læs mere om anmeldelsespligt, ret til erstatning og de forskellige typer arbejdsskader.

Læs mere om arbejdsskader

Organisationsændringer

Vi ved fra vores egen spørgeskemaundersøgelse, at organisationsændringer er noget af det, der optager vores medlemmer allermest. Se her, hvad du kan gøre for at bidrage til trivsel blandt kollegaerne i forandringsprocesser på din arbejdsplads.

Læs mere om organisationsændringer

Miniguide til godt arbejdsmiljø

Hvordan forebygger I mobning på jeres arbejdsplads? Hvordan laver I en god APV? Hvordan kan I holde mere inspirerende møder?

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}