Dansk Magisterforening

Er hun din nye kollega?

Af Lisbeth Ammitzbøll
Del artikel:

Anne Alstrup Avnby er ledig projektleder. Kan du skaffe hende et job eller kender du nogen, der kan? Læs mere om Anne Alstrup Avnbys kvalifikationer, erfaringer og håb.

Næsten 3.000 magistre står uden arbejde. Bag tallet er mennesker. Nogle af dem ligner dig. Måske har I samme uddannelse, måske har I engang arbejdet i samme virksomhed eller branche. I denne serie beder vi dig om at hjælpe en ledig i job. I hvert nummer af Magisterbladet i 2014 præsenterer vi en ledig magister, som du kan dele din viden og dine erfaringer med. For eksempel kan du åbne dit eget netværk af relevante, professionelle kontakter på LinkedIn for den ledige. Her er det Anne Alstrup Avnby, 43 år.

Mit drømmejob
Min faglige styrke er projektledelse og eventmanagement. Jeg elsker at planlægge og koordinere og at få ting til at glide, når et projekt skal realiseres. Mit drømmejob indeholder ledelse af et socialt eller kulturelt projekt eller en event, hvor mange mennesker med forskellig baggrund og kompetencer samarbejder. Men ethvert job vil være et drømmejob. Jeg vil bare gerne i arbejde og bruge mine evner og have kolleger og være en del af et professionelt fællesskab.

Mine kvalifikationer
Mine ti år i job har givet mig stor erfaring med byudvikling - administrativt, socialt, kulturelt og i forhold til at skabe resultater, dynamik, ejerskab og engagement. Konkret har jeg arbejdet med projekter inden for områdefornyelse, haft borgmester og udvalgsbetjening, stået for borgermøder og pressekontakt, været bindeled mellem ministerium, ansøgere, advokater og boligejere samt været koordinator for boligsociale medarbejdere, og så har jeg planlagt og gennemført en række nationale og internationale seminarer og konferencer, udført strategi og processtyring for byrådspolitikere og meget mere. 

Jeg ser mig selv som generalist i forhold til projektledelse. Mine erfaringer kommer fra byudvikling, men de kan bruges i de fleste brancher, hvor der er brug for projektledelse, koordinering, kreative processer, eventmanagement, interessentinddragelse, tværfaglighed, kommunikation og administration.

Sådan arbejder jeg
Fagligt set er jeg ambitiøs, målrettet og struktureret. Min tilgang til et projekt er ofte innovativ, og jeg er god til at skabe engagement og følelsen af ejerskab blandt projektdeltagere og grupper. Som medarbejder og kollega er jeg ærlig og loyal, og som person er jeg udadvendt, nysgerrig og engagereret. Jeg har god situationsfornemmelse og navigerer for eksempel hurtigt fra en opgave, der kræver overblik og myndighed til en opgave, der kræver energi og effektivitet.

Søger alt
Siden efteråret har jeg søgt over 40 stillinger. For nylig var jeg tæt på at få et drømmejob i afdelingen for byudvikling i Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning. Vi var 217 ansøgere, og vi var otte til samtale, men desværre fik jeg det ikke. Jeg søger alt, også uopfordret og også ufaglært, for eksempel i IKEA og som receptionist. Når jeg søger akademiske job, er der typisk mellem 150 og 250 ansøgere. Konkurrencen er endnu hårdere om det ufaglærte arbejde. Der er vi gerne over 500 om hvert opslag. Under min ledighed har jeg taget kurser i økonomistyring og i webproduktion foruden de klassiske workshops om at søge job og skrive gode ansøgninger. 

I A-kassen får jeg at vide, at jeg gør alt det rigtige, og at mine ansøgninger er supergode. Min vejleder har nu rådet mig til at forsøge at invitere mig selv til små kaffemøder i virksomheder, hvor jeg kan se, at mine kvalifikationer kan bruges. Selv om møderne måske ikke giver et job i virksomheden, så kan de måske give inspiration til at søge andre steder - eller på andre måder. Jeg VIL i arbejde.

Mit liv som ledig
For mig er det grænseoverskridende at være ledig. Jeg har altid haft fuld fart på og været engageret i mit job og i livet på Nørrebro, hvor vi bor. For eksempel var jeg for nogle år siden initiativtager til en demonstration og en koncert mod skyderierne på Nørrebro. Grundlæggende har jeg et godt liv med mand og børn, men jeg brænder efter at komme i gang med professionelle opgaver og synes selv, at jeg har så mange faglige og personlige kvalifikationer. Jeg er topmotiveret og nægter at acceptere, at mine evner og kompetencer ikke bruges til noget fornuftigt. Jeg savner kolleger og følelsen af, at vi sammen arbejder mod et mål. Og så savner jeg helt banalt at se nogle konkrete resultater af min indsats - den der ”yes-følelse”, når et stort projekt lykkes.CV for ANNE ALSTRUP AVNBY
1999 Cand.scient. i kulturgeografi.
2000 Beboerrådgiver i AKB.
2001 Projektkoordinator, Frederiksberg Kommune, områdefornyelse.
2006 Seniorkonsulent Kuben Management.
2009 Ledig.
2010 Barsel første barn.
2011 Ledig.
2012 Barsel andet barn.
2013 Ledig.
 
Kontaktinfo:
anneavnby@gmail.com
20 73 53 83

Se det fulde CV for Anne Alstrup Avnby

}