Dansk Magisterforening

5 gyldne råd til iværksættere

Af Lisbeth Ammitzbøll
Del artikel:

Rasmus fra RUC blev til Mister Rasmus Hougaard med 100 rejsedage om året, partnere i 20 lande og Google og Sony som kunder. Læs hans fem vigtigste erfaringer om livet som iværksætter.

”Næsten alle mennesker kan få et bedre og mere effektivt arbejdsliv”, siger Rasmus Hougaard. For fire år siden grundlagde han virksomheden The Potential Project International, der formidler kurser i mental træning i offentlige og private virksomheder i tyve lande. Her er hans vigtigste fem erfaringer fra livet som iværksætter:

  • Brænd for dit produkt, ellers brænder du for hurtigt ud. Energien til at fortsætte på trods af modgang skal komme fra dit engagement. De færreste har succes fra starten.
  • Sørg for, at dit bagland – familie, venner, netværk – støtter dig, selv hvis du ingen penge tjener i perioder, og du ikke tid nok til dem.
  • Skaf dokumentation for dit produkt. Vi samarbejder med Rigshospitalet, Cambridge University og med Singapore Management University om effekten af Corporate-Based Mindfulness Training.
  • Få hjælpere til de funktioner, hvor du ikke selv er stærk. Jeg interesserer mig meget lidt for økonomi og tal.
  • Vær åben for forandring. At opbygge en virksomhed tvinger dig til personlig vækst.

Læs mere om Rasmus Hougaards udvikling fra cand.mag i historie og voksenpædagogik til leder af en global virksomhed. Forandringen krævede en blazerjakke. Læs, hvorfor Rasmus havde svært ved at købe den her.

}