Til indhold

Fusioner i DM

DM's formand Camilla Gregersen fortæller om fusionen mellem DM, JA og DSL.

DM, JA og DSL fusionerede 1. januar 2023 og pr. 1. november 2023 fusionerer DM med Forbundet Kultur og Information.

Fusion med Forbundet Kultur og Information (KI)

Medlemmerne af Forbundet Kultur og Information (KI) har ved en urafstemning stemt ja til at fusionere med DM. Dermed er fusionen mellem DM og KI en realitet, og træder endeligt i kraft 1. november 2023.

Læs mere om fusionen mellem DM og KI

Fusion med JA og DSL

Samarbejdet mellem DM, JA og DSL begyndte allerede ved årsskiftet 2022, da vi gik sammen om et fælles sekretariat og det grønne faglige hjemsted BIO. Den endelige fusion mellem DM, JA og DSL trådte i kraft pr. 1. januar 2023.

Det betyder, at DM nu får en endnu klarere naturvidenskabelig profil med 6.000 nye medlemmer med stærke, grønne fagligheder inden for natur, miljø, klima, fødevarer, biotek mm. Med det nye fællesskab får du grundlæggende en stærkere fagforening med flere end 68.000 medlemmer indenfor naturvidenskab, humaniora og samfundsvidenskab.

Hvis du var medlem af DM i forvejen, vil du ikke opleve ændringer i dit grundlæggende fagforeningsmedlemskab. Med fusionen kan vi tilbyde dig flere spændende faglige netværk og arrangementer inden for klima, miljø og fødevarer og et lavere kontingent for de fleste selvstændige.

Det betyder rent praktisk for dig, der er tidligere JA’er eller DSL’er, at du er blevet medlem af DM. Som medlem af DM kan du logge ind på Mit DM og tilmelde dig arrangementer, netværk, få adgang til medlemsfordele mm.

En stærk fagforening med fokus på det grønne

Med det nye fællesskab får du grundlæggende en stærkere fagforening, der har et skarpt fokus på biovidenskab i bredeste forstand. Organisationen vil samtidig levere en markant profilering af fag- og ansættelsesområdet.

Medlemmer med DSL-uddannelser får fremover deres overenskomstinteresser mm. varetaget i underforeningen DM DSL, der bevarer DSL’s medlemskab af hovedorganisationen FH.

DM BIO er dit faglige fællesskab

DM BIO danner rammen om et fagligt fællesskab og identitet blandt ca. 12.000 medlemmer, som alle sammen arbejder inden for det grønne område. Hvis du tidligere var medlem af JA eller DSL er du automatisk en del af DM BIO fællesskabet allerede. Hvis du er medlem af DM, kan du det forgangne år have oplevet, at vi har sendt dig materiale om BIO, hvis vi har fundet det relevant for din uddannelsesmæssige baggrund eller jobfunktion.

Fællesskabet indeholder styrkede faglige tilbud, netværk, profilering og fagkommunikation inden for miljø, natur, landskab og fødevarer. Ambitionen er at være dagsordensættende og profilere medlemmernes faglighed og arbejdsfelt.

DM BIO

Besøg dit faglige fællesskab og se mere om hvilke fagartikler, arrangementer, netværk, faglige fordele mm. som du har fået adgang til.

Besøg DM BIO

Fusionsaftale

Læs et resumé af de to fusionsaftaler med JA og DSL.

Resume af fusionsaftale JA og DSL
; ;