Professionshøjskoler, Erhvervsakademier og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Del artikel:

Professionshøjskoler, Erhvervsakademier og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole udbyder professionsbachelor- og erhvervsakademiuddannelser, efter- og videreuddannelser i tilknytning her til, ligesom lærerne udfører forsknings- og udviklingsopgaver m.v.

Der er aftalt en fælles stillingsstruktur for ansatte på professionshøjskoler, erhvervsakademier og Danmarks Medie- og Journalisthøjskoler.

Alle, der ansættes til at varetage opgaver med undervisning og forsknings- og udviklingsaktiviteter, skal ansættes i henhold til stillingsstrukturen.

Ansættelse af akademisk uddannede lærere sker efter overenskomsten for akademikere i staten.

Ansættelse af ikke-akademiske lærere på læreruddannelsen og på pædagoguddannelsen m.fl. sker dog efter et særligt protokollat (bilag 9 i overenskomsten for akademikere i staten) for ledere og lærere ved en række videregående uddannelsesinstitutioner.

Begge grupper af lærere er medlemmer af AkademikerPension.

Basisløn og pension pr. 1. oktober 2023

Stillingstillæg og pension pr. 1. oktober 2023

Landsklubben for professionshøjskoler og erhvervsakademier

DM Professionshøjskoler og Erhvervsakademier omfatter medlemmer ansat i professionshøjskoler, erhvervsakademier og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Den frie Lærerskole, Grønlands Seminarium og Socialpædagogisk Seminarium i Ilulissat.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje