Dansk Magisterforening

MA-medlemmer slipper for kommunale jobcentre i ny forsøgsordning

© Magistrenes a-kasse

William Leerbeck Meyer
Del artikel:

I de første tre måneders ledighed vil MA’s medlemmer fremover slippe for de kommunale jobcentre. Det sker, fordi a-kassen sammen med otte andre a-kasser er med i en ny forsøgsordning.

Medlemmer i Magistrenes A-kasse (MA) slipper fra næste år for kommunale jobcentre i de første tre måneder af deres ledighed. A-kassen skal i den periode tage det fulde ansvar for medlemmerne. MA er nemlig sammen med otte andre a-kasser blevet udvalgt til en fireårig forsøgsordning. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet

Formand for MA, Per Clausen, er begejstret for, at a-kassen er med i den nye forsøgsordning.

”Det vil betyde, at medlemmerne fremover kan koncentrere sig mere om at kvalificere sig og søge arbejde i stedet for at deltage i møder flere forskellige steder. Det vil formentlig koste os nogle ekstra ressourcer, men vi vurderer, at det vil være så værdifuldt for vores medlemmer, at vi har valgt at prioritere det”, fortæller han.

Hidtil har a-kasserne varetaget opgaven i samarbejde med de kommunale jobcentre, og det har givet et unødvendigt parallelforløb, mener Per Clausen.

”Medlemmerne bliver udsat for et dobbeltarbejde. De oplever, at de skal igennem de samme samtaler – bare forskellige steder. Samtidigt mener vi også, at vi har en særlig ekspertise inden for vores område, som jobcentrene ikke nødvendigvis har. De skal favne meget bredt, mens vi kender vores medlemmer godt og ved, hvordan vi hjælper dem bedst”, siger Per Clausen.

Han nævner blandt andet, at MA vil tage udgangspunkt i, at deres medlemmer er topmotiverede for at få et arbejde.

Det er regeringen, der i samarbejde med et bredt flertal i folketinget har vedtaget aftalen om en forsøgsordning.

”De udvalgte a-kasser får nu en historisk chance for at vise, hvad de kan. Jeg er ikke i tvivl om, at de besidder et godt kendskab til deres medlemmer, men om det er tilstrækkeligt til at løfte indsatsen og matche ledige og virksomheder, skal forsøget vise”, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen i ministeriets pressemeddelelse.

De otte andre a-kasser er:

• 3FA

• Dansk Metal A-kasse

• FOAs A-kasse

• FTFa

• HK Danmarks A-kasse

• Socialpædagogernes A-kasse

• BUPL-A

• Min A-kasse

}