Er du nysgerrig på, hvordan det står til med arbejdsmiljøet generelt på de danske arbejdspladser? Dyk ned i tallene fra forskellige arbejdsmiljøundersøgelser og se, hvordan de generelle tendenser ser ud.

I september 2019 gennemførte DM en omfattende arbejdsmiljøundersøgelse. Undersøgelsen blev gennemført blandt alle beskæftigede medlemmer og i alt deltog 4.870 medlemmer. Undersøgelsen viste bl.a., at hver fjerde magister har et dårligt psykisk arbejdsmiljø. Læs med og se bl.a., hvad der har effekt på et godt psykisk arbejdsmiljø, og hvordan arbejdsmiljø hænger sammen med produktivitet.

Fakta om arbejdsmiljø og helbred 2018

I 2018 gennemførte Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) den fjerde måling i rækken af arbejdsmiljø og helbred blandt beskæftigede i Danmark. Den første blev udarbejdet i 2012, og siden er den blevet laver hvert andet år.

Den nyeste undersøgelse viser en række positive udviklinger fra 2012 til 2018. Bl.a. er andelen, der oplever jobsikkerhed klart stigende, omfanget af mobning er faldende i perioden, og færre oplever stress i forhold til de tidligere år.

Læs mere om undersøgelsen ’Arbejdsmiljø og Helbred i Danmark 2018’

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje