Til indhold

Her kan du læse om de tre forskellige dele af grunduddannelsen for tillidsvalgte, samt hvilke muligheder du har, når du har gennemført grunduddannelsen.

Grunduddannelsen består af i alt tre kurser og klæder dig på til at varetage de vigtigste funktioner som tillidsvalgt. Du skal helst gennemføre grunduddannelsen inden for det første år, efter du er valgt.

Når du har taget grunduddannelsen, har du adgang til Diplomuddannelsen i Ledelse & Forhandling som en del af TR-uddannelsen. Derudover kan du få ét gratis kursus blandt DM’s kursustilbud eller ét overbygningskursus for tillidsvalgte hos Akademikerne om året.

  • Intro til TR-rollen
    Første del af grunduddannelsen for DM's nyvalgte tillidsvalgte, hvor du får en klar forståelse af din rolle og den sammenhæng, du indgår i på arbejdspladsen og i DM. Du får redskaber til at komme godt i gang med hvervet og til at håndtere situationer der kræver, at du handler hurtigt, lige som du får et overblik, over hvor du kan læse mere og få hjælp.
  • Organisation, samarbejde og trivsel
    Lær at forstå din organisation og få viden om trivsel, socialt organisatorisk arbejdsmiljø og ledelse, så du som tillidsvalgt kan medvirke til at styrke arbejdsfællesskabet og arbejdsmiljøet i din organisation. Vi har fokus på at styrke din strategiske forståelse af egen rolle i organisationen og dine muligheder for at få indflydelse.
  • Forhandling og løn
    Få personlig erfaring med forhandlingssituationer og med at reagere hensigtsmæssigt under pres. Du bliver klædt på til at forhandle og får redskaber til at planlægge og forberede forhandlinger. Gennem øvelser og rollespil får du personlige erfaringer med at være i forhandlingssituationer og i at reagere hensigtsmæssigt under pres. Du bliver samtidig trænet i at se muligheder i selve forhandlingssituationen

Alle grundkurserne varer to dage.

Uddannelse og kurser for tillidsvalgte

Se aktuelle kurser og arrangementer for tillidsvalgte i DM's kalender.

Se DM's kalender