Når arbejdsmiljøet knirker på akademikerarbejdspladser, handler det ofte om et belastet psykisk arbejdsmiljø. I den slags situationer er det en god ide, at du som tillidsrepræsentant kører tæt parløb med arbejdsmiljørepræsentanten.

Arbejdsmiljøet kan komme under pres, når der er organisationsændringer, konflikter, manglende anerkendelse, arbejdspres, uklare krav, ringe kollegial og ledelsesmæssig støtte, nye ledelsesformer i form af selvledelse og dårligt kollegaskab. Det kan føre til mistrivsel, stress, sygefravær, manglende arbejdsglæde og lav produktivitet.

I de situationer har både du som tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentanten en helt central opgave. Meget af det, der er værd at vide om arbejdsmiljø, har vi samlet på siden målrettet vores arbejdsmiljørepræsentanter - men det er lige så relevant for dig som tillidsrepræsentant. Læs mere her.

Et job for tillidsrepræsentanten eller arbejdsmiljørepræsentanten?

Mange af opgaverne om arbejdsmiljø sørger arbejdsmiljørepræsentanten for. Det kan være lidt forskelligt, hvor snittet mellem dine opgaver som tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentantens opgaver ligger. Her kan du få overblik over samarbejdet og arbejdsfordelingen mellem tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant.

Miniguide til et godt arbejdsmiljø

Hvordan forebygger I mobning på jeres arbejdsplads? Eller laver en god APV? Og hvordan gør I møderne mere inspirerende?

Quiz om sygefraværsregler

Test din viden om regler og retningslinjer i forbindelse med sygdom på arbejdspladsen og bliv klogere på, hvordan du som TR bedst kan hjælpe dine sygdomsramte kollegaer.

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje