DM fik 18.000 henvendelser i 2019 – mest om løn

Del artikel:
Af Sofie Helqvist

Det kan godt være, at penge ikke er alt, men det er ikke desto mindre det emne, DM fik flest henvendelser om i 2019. Få et overblik over årets medlemssager og tip til din egen lønforhandling.

Igen i år har I brugt os flittigt. Vi har håndteret godt 10.000 sager og har fået knap 18.000 henvendelser fra medlemmerne.

Men hvad er det, I har brugt os til?

Der er mange af jer, der har ringet eller skrevet til os for at få hjælp til at se en ny kontrakt igennem eller med spørgsmål om ferie, barsel eller afskedigelse. I er også mange, der har været forbi os for at få en karrieresamtale.

Men der er én ting, der klart topper. Og det er løn.

Konsulent i DM Sarah Rosenkrands forklarer, at det blandt andet er fordi rigtig mange medlemmer har fået nyt job i årets løb.

”Vi har fået ekstremt mange ansættelseskontrakter ind her den seneste tid, og det er både fra nyuddannede, men også fra folk i faste jobs, der er blevet headhuntet eller har søgt nye veje. Vi oplever generelt, at der er stor efterspørgsel på vores medlemmers kompetencer”, siger Sarah Rosenkrands.

Sarah Rosenkrands fortæller også, at der kommer mange henvendelser fra medlemmer, der gerne vil have hjælp til at blive klædt ordentligt på inden en lønforhandling.

”Mange af vores medlemmer lader sig ikke spise af med et dårligt lønudspil, de vil have noget ordentligt. Og derfor er de selvfølgelig optagede af, hvor lønniveauet ligger. Og af hvordan de bringer sig selv i spil til lønmæssigt at ligge bedst muligt”, siger Sarah Rosenkrands.

Får du nok i løn?

Tast din løn ind og se, om medlemmer med samme anciennitet og uddannelse tjener mindre eller mere end dig. 

 

I DM hjælper vi dig altid gerne med at forhandle løn. Men mange medlemmer er ansat på vilkår, der betyder, at de selv står for forhandlingen. Er du en af dem, er der fem vigtige råd, du skal huske på, hvis du vil gå tilfreds ud af din chefs kontor efter en lønforhandling.

Når du taler om din løn, fremmer du ligestillingen

Når du taler åbent om din løn med dine kolleger på arbejdspladsen, kan det ikke blot føre til en federe løncheck – det kan også bidrage til at fremme ligestillingen. Hvordan hænger det sammen, og hvordan begynder man at tale åbent om sin løn, tænker du måske?

Det har en af DM's konsulenter svaret på.

Hvad er dine vilkår værd?

Din ansættelse handler om mere end bare løn. Hvad har en ekstra fridag fx af økonomisk værdi? Med DM’s vilkårsberegnere kan du blive klogere på værdien af det, du laver.

Der er penge i at ringe til DM

Ud af de godt 10.000 medlemssager vi har haft i 2019, er nogle særligt værd at nævne. Nemlig dem, hvor vi har hjulpet et medlem godt videre efter en fyring, eller hvor vi har sørget for, at et medlem fik et højere beløb sat ind på lønkontoen hver måned.

Her får du et overblik over de mest læste medlemshistorier:

DM forhandlede 9 måneders løn og fritstilling til medlem

Får du færten af, at din arbejdsgiver vil af med dig, hjælper vi dig til at få den bedst mulige aftale i hus og komme godt videre. Bliv ikke og slås for at beholde jobbet, det er ofte en ulige kamp, som ikke er værd at tage, mener DM-konsulent.
Læs artiklen. 

Er du berettiget til et rådighedstillæg? Det var to medlemmer, som DM skaffede henholdsvis 436.000 og 280.000 kroner

Om du som akademiker med generalistopgaver er berettiget til et månedligt rådighedstillæg, er noget af en gråzone. Men det er værd at undersøge, det var to medlemmer, som DM skaffede henholdsvis 436.000 og 280.000 kroner.
Læs artiklen.

Medarbejderne snydt for tillæg på op til 10.000 kroner om måneden

OK 18 indeholdt tillæg og pension til det kunstneriske personale på scenekunstskolen. Det var der bare ingen, der havde fortalt dem, der skulle udbetale pengene. DM gik ind i sagen. Resultatet blev, at medlemmerne fik, hvad der var aftalt: Op mod 240.000 kroner til hvert medlem.
Læs artiklen.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}