Til indhold

Museum Tusculanums Forlag

Museumtusch 1200X800

Som medlem af DM får du 30% rabat på alle forlagets titler

Om forlaget

Museum Tusculanums Forlag blev stiftet i 1975 som en uafhængig, non-profit institution (erhvervsdrivende fond). Forlagets formål er at udgive alment oplysende bøger og peer reviewede videnskabelige afhandlinger af højeste kvalitet. De fleste af deres forfattere er tilknyttet Københavns Universitet og Det Kongelige Bibliotek, men antallet af titler skrevet af forfattere tilknyttet andre institutioner i ind- og udland er støt stigende.

Forlagets navn er internationalt. Det er hentet fra den europæiske kulturs tidlige storhedstid, den græsk-romerske oldtid. Museum er et latinsk ord (af det græske museion), der egentlig blot angiver et samlingssted for de ni muser for kunst, kultur og videnskab. Tusculanum er et tillægsord dannet af stednavnet Tusculum, en by i området Latium på vestsiden af de sommerkølige Albanerbjerge sydøst for det hede, pulserende Rom.

E-publisering

Museum Tusculanums Forlag udgiver 50–60 titler om året inden for humaniora, samfundsvidenskab og teologi. Siden 2003 er flere af forlagets bøger gjort tilgængelige i både trykt og elektronisk form. E-publikationerne kan købes fra deres website og er at finde blandt de øvrige udgivelser, og de fleste e-publikationer og e-tidsskrifter kan købes kapitel-/artikelvis. Forlagets pakke af e-publikationer rummer i øjeblikket mere end 350 titler (hele e-publikationer og e-tidsskrifter samt e-artikler) og er støt stigende.

Alle forlagets udgivelser kan købes online på websitet.

Sådan opnår du rabat

Læs mere (kræver login)

Meld dig ind

Bliv medlem nu og få adgang til en lang række faglige og kontante medlemsfordele.

Meld dig ind