Skab et bæredygtigt arbejdsliv som medarbejder

Del artikel:

Nedenfor har vi samlet fire trin, der kan hjælpe på vejen til et bæredygtigt arbejdsliv.

Hold styr på dine arbejdsopgaver

I en hverdag med mange forskellige arbejdsopgaver, kan det være en god idé at skabe et systematisk overblik over de opgaver, der haster og de, som ikke haster. Benyt vores prioriteringsskema og hold styr på dine arbejdsopgaver. Nedenfor har vi samlet fire trin, der kan hjælpe på vejen til et bæredygtigt arbejdsliv. 

Download skema

Hold pauser

Det er vigtigt at holde pauser imellem arbejdet. Pauserne kan give dig et kærkomment afbræk, men også hjælpe dig til at holde fokus på arbejdsopgaverne. Pomodoro-metoden går ud på at arbejde i intervaller af 25 minutter med indlagte pauser. Husk at afholde de indlagte pauser, fx med en lille gåtur eller en uformel snak med en kollega. Pomodoro-metoden kan være god til nogle typer af arbejde. Prøv at se om den virker for dig ved at bruge eksemplet nedenfor:

Pomodoro grafik

Har du brug for mere fleksibilitet? Involver din leder eller tillidsvalgte

Ikke alle trives under de samme arbejdsbetingelser. Nogle har brug for mere eller mindre fleksibilitet for at trives. Overvej om mere fleksibilitet i form af fx hjemmearbejdsdage kan være med til at styrke balancen mellem dit arbejds- og fritidsliv. Hvis det er muligt, kan du tage en forventningsafstemning med din leder. Her kan I kan overveje om I kan strukturere dine arbejdsdage anderledes. En forventningsafstemning er også en lejlighed til at fortælle, hvis der er ting, som kan være udfordrende eller svære at håndtere i dit arbejde.

Der kan være forskellige grunde til, at man ikke går direkte til sin leder. Brug din TR eller AMR, hvis du har brug for mere fleksible arbejdsbetingelser. Så kan I sammen sætte det på dagsordenen på arbejdspladsen.

Tal med en karriererådgiver

Det kan ofte være en god idé at vende sin arbejdssituation med andre, hvis man har svært ved at navigere i arbejdsopgaver eller mellem arbejde og fritid. I den forbindelse kan der være tidspunkter, hvor man har brug for at vende det med andre end sine kolleger eller ledere.

Hos DM's karrierekonsulenter kan du få individuel og professionel sparring på spørgsmål om karriere, arbejdsliv og kompetenceudvikling.

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje