Sådan bidrager du til et bæredygtigt arbejdsliv som leder

Del artikel:

Skab en fleksibel arbejdskultur

Ikke alle trives i en hverdag fra 8.30-16. For nogle medarbejdere er det meningsfuldt at have et mere fleksibelt mødeskema, der fx imødekommer deres familieliv og transport til og fra arbejdet. Det kan også være, at I skal gentænke arbejdspladsens rum. For nogle kan det være en fordel at arbejde mere fra hjemmet. Forsøg, om ikke I kan skabe mere fleksible forhold for medarbejderne, der tager hensyn til deres individuelle livsformer.

Giv dine medarbejdere mulighed for at fortælle, hvor og hvornår de gerne vil arbejde. På den måde kan arbejdet måske indrettes smartere, til fordel for både medarbejderen og arbejdspladsen som helhed. Men husk også at finde det rette niveau mellem hjemmearbejde og fysisk samvær. Det handler om at finde den rette balance mellem at skabe det nødvendige samvær, så man stadig har et fællesskab, men samtidig kan tage individuelle hensyn. Når man skal finde denne balance, kan TR og AMR være vigtige sparringspartnere.

Giv plads til forskelligheder

Man skal føle sig velkommen og værdsat på arbejdspladsen som medarbejder. Vær opmærksom på, at med arbejdere har forskellige behov og krav til arbejdet. Medarbejdere er forskellige og skal derfor også ledes forskelligt.

Involver dine medarbejdere

Vær opsøgende i din ledelse. Det er vigtigt at være opdateret på afdelingen og medarbejdernes situation, hvis man skal skabe de bedste arbejdsbetingelser for medarbejderne. Er man som leder opsøgende og involverende, kan det også understøtte medarbejderens følelse af at være værdsat. Som huskeregel, kan det være en god idé at have en ugentlig snak med hver enkelt medarbejder. Samtalen kan være et telefonopkald, et hurtigt møde på kontoret eller et mere uformelt og spontant møde ved kaffemaskinen.

Vil du styrke din involvering – Brug DM

Det er centralt at du som leder udvikler og vedligeholder dine ledelsesmæssige kompetencer, hvis du skal skabe gode og bæredygtige arbejdsforhold for dine medarbejdere. DM tilbyder blandt andet workshops, kurser og karrieresamtaler, der hjælper dig til at blive endnu dygtigere som leder.

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje