Det Kongelige Bibliotek
Som medlem af DM og Magistrenes a-kasse får du adgang til eksklusive arrangementer, live-talks og foredrag på Det Kongelige Bibliotek – helt gratis.
DM og Magistrenes a-kasse er partner og sponsor for Det Kongelige Biblioteks kulturnetværk for studerende, StudentsOnly!. For dig som medlem af DM og og Magistrenes a-kasse betyder det, at du får adgang til eksklusive arrangementer, live-talks og foredrag – helt gratis. Arrangementerne er forbeholdt studerende, men du er også velkommen som færdiguddannet.
Vi opdaterer løbende siden, når der er nye arrangementer. Til hvert arrangement får vi tildelt et antal billetter, som du som medlem af DM og og Magistrenes a-kasse kan få adgang til ganske gratis. Normalprisen på billetterne ligger mellem 65-125 kroner.
Billetterne plejer hurtigt at blive solgt, så du skal ikke vente for længe med at bestille din billet til et af arrangementerne.
Log ind på MitDM og få dine gratis billetter
Læs mere (kræver login)Kommende arrangementer, som du som DM-medlem kan få gratis billetter til:
Bibliotekshaven LIVE
Vi fejrer, fortolker og fantaserer om alle de landskaber, der omgiver os, under åben sensommerhimmel i den historiske Bibliotekshave med musik, statements og ny poesi.
Det Kgl. Biblioteks succesfulde sommerscene Bibliotekshaven LIVE vender tilbage med masser af musik, poesi og performance.
Over fire sensommer-torsdage fra slut august til start september kan du under åben himmel og i historiske rammer møde skuespillere, digtere, talere og musikere. Baren er åben og vi serverer en lækkerbisken af uimodståelige, tankevækkende optrædener.
I denne udgave af Det Kgl. Biblioteks sommerscene, Bibliotekshaven LIVE, vil vi med musik, performance, lyrik og polemiske taler udfolde årets tema: Landskab. Igen i år har Det Kgl. Bibliotek taget initiativ til at få skrevet ny dansk lyrik som respons til vores virkelighed nu og her.
Dato: Torsdag d. 17, 24 og 31 august + 7. september fra kl. 17-18. OBS! Arrangementet er gratis for alle og kræver ikke tilmelding.
International fotoscene: Anders Petersen i en samtale med Henrik Saxgren
Oplev en af Europas væsentligste dokumentariske fotografer, Anders Petersen. Anders Petersens verden af billeder er befolket af drankere, drag queens, hjemløse, fetichister, cirkusartister – mennesker han kommer helt tæt på, som han bliver venner med, og som han knytter bånd til livet igennem.
Det er en verden med fest, flirt og slåskamp. Det er mørkt, melankolsk, fordomsfrit og poetisk. Petersen vil være i samtale med prisvindende reportagefotograf Henrik Saxgren.
Samtalen vil foregå på dansk og svensk.
Dato: Torsdag d. 7. september kl. 19:00.
Nej-klubben: Et opgør med kvinders karrierehæmmende opgaver på arbejdspladsen
Hvorfor ender “ikke-forfremmende” lorteopgaver stort set altid på de kvindelige medarbejderes bord? Det har forfatterne bag bogen ‘Nej-klubben’ undersøgt, og til denne talk vil to af forfatterne give deres bud på, hvad vi kan gøre ved den manglende ligestilling.
Mød Lise Vesterlund og Brenda Peyser og hør dem fortælle om de vigtige ændringer, man selv kan lave som medarbejder, og hvilke større forandringer, der er krævet fra arbejdspladserne side. For ubalancen efterlader kvinder overbebyrdede og skader samtidigt virksomhederne, der mister indtægter, produktivitet og ikke udnytter deres medarbejderes talenter.
Samtalen vil foregå på engelsk.
Dato: Mandag den 2. oktober kl. 19:00-20:30.
International forfatterscene: Paul Polman (NL) i samtale med Mette Morsing
Forretningsmanden og forfatteren Paul Polman er blevet synonym med bæredygtige succesvirksomheder. Med øje for miljø- og samfundsansvar er Polman en spydspids for en mere bæredygtig måde at tænke forretninger på.
”Er verden et bedre sted, fordi din virksomhed er i den?” Sådan spørger Polman i sin bog Net Positive: How Courageous Companies Thrive by Giving More Than They Take. Hvordan virksomheder kan hjælpe med at gøre verden til et bedre sted, vil Polman samtale med Mette Morsing, leder for FN-organisationen PRME (Principles for Responsible Management), om, når han gæster Diamanten i oktober.
Samtalen vil foregå på engelsk.
Dato: Torsdag d. 12. oktober kl. 19:30.
International forfatterscene: Elisabeth Åsbrink (SE) i samtale med Lise Bach Hansen.
I 'Mit store smukke had' udfolder en af Sveriges førende forfattere, Elisabeth Åsbrink, en af Nordens mest fascinerende, kunstneriske skæbner: Victoria Benedictsson, en vanvittig ambitiøs og dedikeret kunstner, som bare skulle have været postmesterkone i Skåne, men som i stedet skrev sig ind i sin samtid og udfordrede idéer om magt, køn og kunst på måder, der trækker direkte tråde til vores mest presserende politiske diskussioner i dag.
Til oktober kan du opleve Åsbrink i samtale med Lise Bach Hansen om køn, kunst og hendes nye biografi om den svenske forfatter Victoria Benedictsson.
Samtalen vil foregå på dansk og svensk.
Dato: Fredag d. 20. oktober kl. 19:00.
International forfatterscene: Edward Burtynski i samtale med Minik Rosing
Som fotograf dokumenterer Edward Burtynsky menneskets påvirkning af naturen. Burtynskys billeder er vidnesbyrd om den forandrede natur og de industrilandskaber – oliefelter, minegrave, knugende motorvejsforbindelser – som er en konsekvens af menneskelig aktivitet.
Til arrangementet vil Burtynsky være i samtale med professor i Geologi ved Københavns Universitet, Minik Rosing.
Samtalen vil foregå på engelsk.
Dato: Tirsdag d. 31. oktober kl. 19:00.
International forfatterscene: Monika Fagerholm (FI) i samtale med Kamilla Löström.
En af Finlands største nulevende forfattere, Monika Fagerholm, blev i 2020 tildelt Nordisk Råds litteraturpris for romanen Hvem slog Bambi ihjel? for lige dele “stiliseret moralitet” og “knivskarp samfundssatire” skrevet med “en rasende energi”.
Når hun besøger Diamanten, vil hun tale om den rolle satire og klasse, og hvordan de hænger sammen med den vold, der altid er nærværende i hendes forfatterskab og i samfundet.
Samtalen vil foregå på dansk og finsk-svensk.
Dato: Onsdag d. 29. november kl. 19:00.
Få din gratis billet til et af arrangementerne her
Gå til MitDMTidligere arrangementer:
Kunsten og kulturens verdensmål - en samtalerække
Hvordan bryder vi den kulturelle ulighed og får kunsten ud i alle afkroge af samfundet – og gør den tilgængelig for alle? I årets første arrangementsrække, stillede vi skarpt på kunstens rolle, hvad gør den ved mennesker og hvorfor den mangler sit eget verdensmål. Over to arrangementer tog vi, sammen med Det Kgl. Biblioteks Studens Only!-netværk og i samarbejde med Hansen & Ersbøll Agenda, del i et nyt live-format, der satte kunstens rolle på dagsordenen.
På de to events kunne du bl.a. møde Michael Thouber (direktør for Kunsthal Charlottenborg), Pernille Rosendahl (sanger og sangskriver), Kasper Holten (teaterchef) og Zenia Stampe (politolog og medlem af Folketinget for Det Radikale Venstre), og vores egen forperson for DM Camilla Gregersen, der tilsammen forsøgte at samle nogle konkrete delmål til det manglende og hypotetiske 18. verdensmål: kunstens. Moderator for begge events var Lotte Hansen, administrerende direktør for konsulentbureauet Hansen & Ersbøll Agenda.
Nåede du ikke at deltage?
Gense arrangementerne om Kunstens Verdensmål lige her.
Chimamanda Ngozi Adichie (NG) i samtale med Moussa Mchangama (14. juni 2022)
Chimamanda Ngozi Adichie har et anmelderrost forfatterskab bag sig, og tog verden med storm med Americanah (2013) og En halv gul sol (2006, da. 2015), der begge har modtaget prestigefyldte priser. Adichies TED Talk We Should All Be Feminists er set mere en 6 mio. gange og udgivet som bog.
Nåede du ikke at deltage?
Er du ikke medlem?
Som medlem af DM får du adgang til alle DM's kontante medlemsfordele og en lang række faglige fordele.
Meld dig ind