Fusion

DM fusionerer med den akademiske fagforening Kommunikation & Sprog. Læs mere

Del artikel:

Som medlem af DM og Magistrenes a-kasse får du adgang til eksklusive arrangementer, live-talks og foredrag på Det Kgl. Bibliotek – helt gratis.

DM og Magistrenes a-kasse er partner og sponsor for Det Kgl. Biblioteks kulturnetværk for studerende, StudentsOnly!. For dig som medlem af DM og og Magistrenes a-kasse betyder det, at du får adgang til eksklusive arrangementer, live-talks og foredrag – helt gratis. Arrangementerne er forbeholdt studerende, men du er også velkommen som færdiguddannet.

Vi opdaterer løbende siden, når der er nye arrangementer. Til hvert arrangement får vi tildelt et antal billetter, som du som medlem af DM og og Magistrenes a-kasse kan få adgang til ganske gratis. ​Normalprisen på billetterne ligger mellem 65-125 kroner.

Billetterne plejer hurtigt at blive solgt, så du skal ikke vente for længe med at bestille din billet til et af arrangementerne.

Kommende arrangementer, som du som DM-medlem kan få gratis billetter til:

International Forfatterscene: Carl Frode Tiller (NO) i samtale med Martin Glaz Serup

Forfatter Carl Frode Tiller er en af Norges stærkeste litterære stemmer og en mester i de besværlige følelser. I Tillers forfatterskab bliver handlinger, motiver og intentioner tætvævet, og alt det svære, der normalt står i baggrunden, bliver her sat i fokus. Sådan er det også med hans seneste anmelderroste bog Flugt, der udkom på dansk i 2023. I Dronningesalen kan du opleve Carl Frode Tiller tale om sit forfatterskab, om at lege med form og sprog, om mennesker på følelsesmæssigt dybt vand og om at lære sig selv at kende, mens man skriver.

Dato: Tirsdag den 27. februar kl. 19.00-20.30

 

International Fotoscene: Deborah Willis (US)

Både som forsker, formidler, fotograf, forfatter er Den verdensberømte fotograf, Deborah Willis, internationalt anerkendt for sine studier af repræsentationen og fremstillingen af den afroamerikanske krop og historie. 

Willis' virke er et stærkt afsæt for en mere divers repræsentation i kunsten, med særligt fokus på repræsentationen af kvinder og afroamerikanere. Netop det er udgangspunkt for samtalen i Den Sorte Diamant, som vil handle om krop og kunst, men også om skønhed - et begreb Willis' kontinuerligt har arbejdet med.

Dato: Torsdag d. 11. april kl. 19:30-21.00

 

International Samfundsscene: James “Jim” Skea (UK) om klimalederskab

Mød James ”Jim” Skea i en samtale om klimalederskab og om, hvad de nødvendige forandringer til at forhindre klimaforandringernes konsekvenser vil betyde konkret.

I Den Sorte Diamant vil Jim Skea, professor i bæredygtig energi ved Imperial College London og siden 2023 formand for FNs klimapanel IPCC, tale om, hvad de nødvendige forandringer til at forhindre klimaforandringernes konsekvenser vil betyde konkret.

Dato: Torsdag d. 11. april kl. 19.30-21.00

Alex Schulman (SE) i samtale med Hanne-Vibeke Holst


“Hvorfor skrive om alt det, de traumer og svigt, der skabte de sår i mig, som jeg kæmper med?” Sådan spørger Alex Schulman sig selv i et interview med Weekendavisen i november 2023. “Hvorfor genopleve sin ulykkelige barndom igen og igen?”


Spørgsmålet opstår i interviewet, fordi det går på tværs af Schulmans selvbiografiske forfatterskab. Her har han – i bog efter bog – revet op i gamle sår og brevudvekslinger for at forsøge at forstå sin familie, sin opvækst og i sidste ende sig selv.

Når du til foråret kan opleve Alex Schulman på scenen i Den Sorte Diamant i samtale med Hanne-Vibeke Holst er det i dialog om at skrive for at forstå og forsones med et traume, der går gennem generationer.

Dato: Onsdag d. 1. maj kl. 19.00-20.30

International Samfundsscene: Bent Flyvbjerg (DK) om at lykkes med kæmpeprojekter

Intet er mere inspirerende end en kæmpestor vision, der bliver til virkelighed. Empire State Building gik fra en skitse på en lap papir til et af verdens mest berømte vartegn på bare enogtyve måneder. Apples iPod gik fra en idé til at blive en af verdens mest velkendte gadgets på bare elleve måneder.

Midt i en verdensomspændende klimakrise er vi afhængige af, at de store omstillinger lykkes. Men hvorfor ender 99,5% af alle megaprojekter galt? Det har Bent Flyvbjerg, verdens førende ekspert i megaprojekter og forfatter til den internationale bestseller “How Big Things Get Done”, svaret på. Mød ham i Diamanten og få svaret på, hvordan et megaprojekt bliver en succes.

Dato: Torsdag d. 6. juni kl. 19.30-21.00

Få din gratis billet til et af arrangementerne her

Tidligere arrangementer:

 

Kunsten og kulturens verdensmål - en samtalerække

Hvordan bryder vi den kulturelle ulighed og får kunsten ud i alle afkroge af samfundet – og gør den tilgængelig for alle? I årets første arrangementsrække, stillede vi skarpt på kunstens rolle, hvad gør den ved mennesker og hvorfor den mangler sit eget verdensmål. Over to arrangementer tog vi, sammen med Det Kgl. Biblioteks Studens Only!-netværk og i samarbejde med Hansen & Ersbøll Agenda, del i et nyt live-format, der satte kunstens rolle på dagsordenen.  

På de to events kunne du bl.a. møde Michael Thouber (direktør for Kunsthal Charlottenborg), Pernille Rosendahl (sanger og sangskriver), Kasper Holten (teaterchef) og Zenia Stampe (politolog og medlem af Folketinget for Det Radikale Venstre), og vores egen forperson for DM Camilla Gregersen, der tilsammen forsøgte at samle nogle konkrete delmål til det manglende og hypotetiske 18. verdensmål: kunstens. Moderator for begge events var Lotte Hansen, administrerende direktør for konsulentbureauet Hansen & Ersbøll Agenda.

Nåede du ikke at deltage?

Gense arrangementerne om Kunstens Verdensmål lige her.

 

Chimamanda Ngozi Adichie (NG) i samtale med Moussa Mchangama (14. juni 2022)

Chimamanda Ngozi Adichie har et anmelderrost forfatterskab bag sig, og tog verden med storm med Americanah (2013) og En halv gul sol (2006, da. 2015), der begge har modtaget prestigefyldte priser. Adichies TED Talk We Should All Be Feminists er set mere en 6 mio. gange og udgivet som bog.

Nåede du ikke at deltage? 

Gense arrangementet her.

Er du ikke medlem?

Som medlem af DM får du adgang til alle DM's kontante medlemsfordele og en lang række faglige fordele.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}