Til indhold

Brancher

DM
© Lasse Martinussen

Vores medlemmer arbejder i vidt forskellige brancher og har ligeså forskellige uddannelsesbaggrunde.

Her på branchesiderne møder du medlemmer, som fortæller om, hvordan det er at arbejde i deres branche. Du kan også finde gode råd til, hvordan du får foden inden for i netop den branche, du drømmer om at arbejde i.

Igennem den kommende periode dykker vi ned i forskellige brancher i den private sektor, så siden bliver løbende opdateret med flere brancher. Vi bruger vores egne analyser og undersøgelser sammen med eksempelvis tal fra Danmarks Statistik for at blive klogere på vores medlemmer i brancherne.

Helt konkret er der en gruppe i DM, som hvert kvartal tager fat på en ny branche, kommer ud på arbejdspladserne, taler med medlemmer, studerende, HR-chefer, virksomhedsledere og brancheorganisationer. På den måde bliver vi endnu klogere på, hvem vores medlemmer er i de enkelte brancher, hvad der er på spil i de forskellige brancher, og hvad vi helt konkret kan gøre for at give den bedst mulige rådgivning og sparring til karriereudvikling.

Siderne giver dig en introduktion til arbejdet i brancherne, gode råd til hvordan du får job inden for brancherne, og ikke mindst hvad DM kan gøre for dig, som enten er en del af brancherne – eller som kunne tænke dig at blive det.

Fremtidens arbejdsmarked

Coronapandemien har accelereret udviklingen for en række megatrends på det akademiske arbejdsmarked. Det kan aflæses i virksomhedernes jobopslag, hvor hvert femte nu nævner grøn omstilling, og hvert andet nævner digitalisering som en af arbejdsopgaverne.

Læs mere om Fremtidens arbejdsmarked