Spring menu over

Lou blev TR uden helt at vide hvad hun gik ind til

Lou Nørgaard Rudd, DM TR
Da tillidsrepræsentanten på Lou Nørgaard Rudds arbejde stoppede lige før en lønforhandling, skulle der hurtigt findes en afløser. Hun er et meget nysgerrigt menneske, og måske lidt dumdristig, som hun siger, så hun meldte sig.
Del artikel:

Selvom Lou Nørgaard Rudd ikke vidste, hvad hun gik ind til, er hun i dag glad for at være tillidsrepræsentant. Men det overraskede hende, hvor personligt hvervet egentlig er.

For knap tre år siden havde Lou Nørgaard Rudd ikke forestillet sig, at hun skulle blive tillidsrepræsentant. Hun vidste faktisk ikke helt, hvad hvervet gik ud på.

Men da tillidsrepræsentanten på hendes arbejdsplads stoppede lige før en lønforhandling, skulle der hurtigt findes en afløser.

“Da vi fik at vide, at han stoppede, kiggede mine kollegaer og jeg på hinanden og tænkte: ‘Hvad gør vi så nu?’”, siger hun, der til daglig arbejder med Business Intelligence på IT-Universitetet, hvor hun har arbejdet i fem år.

Heldigvis afholdt den afgående tillidsrepræsentant et klubmøde, hvor han fortalte om hvervet. Det tændte Lous nysgerrighed, at man i tillidshvervet er med i forskellige udvalg, bliver klogere på organisationen og er med til at forhandle om vilkårene på arbejdspladsen:

“Jeg er et meget nysgerrigt menneske, jeg har altid gerne ville vide, hvorfor ting ser ud, som de gør. Og så har jeg nok altid være lidt dumdristig, så jeg meldte mig”, fortæller hun med et smil.

Den personlige side af hvervet er det mest givende for mig."
Lou Nørgaard Rudd, DM TR

I dag er Lou glad for, at hun tog det måske lidt dumdristige valg om at melde sig som TR, selvom læringskurven har været stejl:

 “Da jeg lige pludselig stod i lønforhandlinger, var jeg usikker på procedurerne. Ved nyansættelser følte jeg mig i starten ikke kvalificeret til at vurdere om det lønudspil, der blev tilbudt, var rimeligt, så i starten ringede jeg ofte til DM’s rådgivning”, siger hun og forklarer, at det har givet tillid til hendes varetagelse af hvervet at have en professionel rådgivning til rådighed, og at hun fortsat jævnligt ringer til DM’s rådgivning.

“Særligt DM’s diplomkursus i forhandling har været brugbart, både som TR og i mit daglige arbejde”.

Overraskende personlige opgaver

Selvom Lou efter klubmødet følte sig nogenlunde informeret om, hvilke opgaver man som tillidsvalgt har, så overraskede én side af hvervet hende alligevel. Hun var nemlig ikke forberedt på, hvor personligt hvervet også er:

“Jeg havde forestillet mig de strategiske og forhandlingsmæssige dele af TR-hvervet ville fylde mest. Men jeg oplever i stedet, at der ofte kommer folk ind på mit kontor og fortæller om enten arbejdsmæssige eller personlige ting der har betydning for arbejdsglæden”, siger hun.

Men selvom det kom som noget af en overraskelse, har det ikke skræmt hende væk - nærmere modsat. For det er her, hun kan mærke, at hun som tillidsvalgt gør en forskel:

“Den personlige side af hvervet er det mest givende for mig. Det kan fx være, når jeg har været bisidder i et møde med en medarbejder, der har været nervøs for at snakke med ledelsen. Der kan jeg kan mærke, at jeg gør en mærkbar forskel”, siger hun og uddyber:

“At det nære betyder så meget for mig, kan måske godt stå lidt i kontrast til, at den tillidsvalgte skal arbejde for fællesskabets bedste. Men jeg har det sådan, at det også er i fællesskabets bedste, at den enkelte har det godt”.

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje