Spring menu over

For Andreas er det sjoveste ved tillidshvervet at være med til forhandlinger

Andreas Jarløv Busch, DM TR
Andreas Jarløv Busch er erfaren tillidsrepræsentant, der er glad for den øgede forståelse for hans arbejdsplads, hvervet har givet ham. Men det bedste ved at være TR, er for ham det strategiske i forhandlingssituationerne.
Del artikel:

Andreas Jarløv Busch er erfaren tillidsrepræsentant, der er glad for den øgede forståelse for hans arbejdsplads, hvervet har givet ham. Men det bedste ved at være TR, er for ham det strategiske i forhandlingssituationerne.

At slå til, når ingen andre gør det

Da ingen andre havde meldt sig, slog Andreas Jarløv Busch til: 

“Jeg tænkte, at det kunne ikke passe, at vi ikke skulle have en lokal repræsentant. Så jeg meldte mig og blev tillidsrepræsentant”. 

Siden den beslutning, er der nu gået næsten syv år som TR for DM’ere i Helsingør Kommune. I kommunen arbejder han som biolog i kommunens Center for By, Land og Vand.  

Han kan godt lide, at være med til at skabe bedre vilkår på hans arbejdsplads, men også at være der for hans kollegaer i svære situationer. Udover det, har tillidshvervet også betydet større variation i hans arbejde: 

“Mit normale arbejde består af sagsbehandling, der er ret teknisk og består af hardcore jura. TR-opgaven indeholder nogle helt andre og mere strategiske arbejdsopgaver, hvilket jeg har været ret glad for”, siger han.

Tillidshvervet har udover mere variation, også budt på en bedre forståelse for min arbejdsplads."
Andreas Jarløv Busch, DM TR

Tillidshvervet har udover mere variation, også budt på en bedre forståelse for hans arbejdsplads, fordi han som tillidsrepræsentant og del af Hovedsamarbejdsudvalget i kommunen, er meget mere involveret i organisationen:  

“På den måde, får jeg også mulighed for at se nogle helt andre sammenhænge på arbejdspladsen”, forklarer han og oplever, at den dybere forståelse for kommunens linjer og politiske spil også har betydet, at han er blevet bedre til at kommunikere om nye kommunale beslutninger til hans kollegaer: 

“Hvis man som medarbejder ude i kommunen får at vide, at man skal arbejde med en ny vision, så kan automatreaktionen være, at man hellere vil arbejde videre med sine konkrete opgaver. Det kan være svært at se sig selv og sine konkrete opgaver i visionen. I den situation kan jeg være med til at sætte den vision ind i en ny kontekst, så mine kollegaer også forstår, hvorfor det er vigtigt, at vi implementere den”. 

Forhandling er det sjove 

I løbet at de syv år, som Andreas Jarløv Busch har været tillidsrepræsentant, har han været på flere af DM’s kurser og uddannelser. Men særligt ét kursus, står ud for ham: 

“Kurset i forhandling har jeg virkelig kunnet bruge, både personligt og i arbejdet. Det var ret vildt at opleve, at teorien fra kurset direkte kunne bruges i virkeligheden”, forklarer han, der kalder forhandling det sjoveste i tillidshvervet: 

“Jeg kan godt lide spillet i en forhandlingssituation: Det der med at forberede sig, have noget med til forhandlingen og så se, om man lykkes”, siger han. 

For efter over syv år i tillidshvervet har Andreas også fundet sit eget sit helt eget ‘ritual’, så han ved, at han er nok forberedt på forhandlingen.

Kurset i forhandling har jeg virkelig kunnet bruge, både personligt og i arbejdet."
Andreas Jarløv Busch, DM TR

Inden han går ind i forhandlingslokalet og skal forhandle løn for en ny medarbejder, har han nemlig altid forberedt sig på, hvad hans udspil er, hvad han ser som realistisk og hvor smertegrænsen ligger: 

“Jeg skriver altid de ting ned på et papir i kroner og ører. Det skaber et konkret forhandlingsrum, og så er jeg helt klar over, hvornår jeg skal slå på bremsen”, siger han.  

I nogle situationer vil virkeligheden bare ramme, og smertegrænsen nås, forklarer han. I den situation er det vigtigt for Andreas Jarløv Busch, at han allerede begynder at forberede næste års lønforhandling: 

“I stedet for at slutte sådan en forhandling, så vil jeg i stedet spørge ledelsen, hvordan de så vil sikre det ønskede økonomiske råderum til næste forhandling. Jeg vil prøve at få ledelsen til at forpligte sig så meget som muligt i forhold til næste gang der skal forhandles. På den måde får jeg en meget bedre forhandlingssituation næste gang”. 

Derfor er det bedste råd, han kan give videre, at man som tillidsrepræsentant er nødt til at have god tålmodighed: 

“Som tillidsrepræsentant er man nødt til at tænke langsigtet. Det kan sagtens være, at man synes ledelsen er uretfærdig, men nogle gange er pengene der bare ikke. Så må man lægge en ny strategi og se fremad”, afslutter han. 

DM's uddannelse for tillidsvalgte

Når du har gennemført grunduddannelsen, kan du tage et diplomkursus i forhandling, som vi har udviklet særligt til tillidsvalgte.

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje