Stor opbakning til dette års årsmøde for tillidsvalgte

Del artikel:
Af Af Cecilie Warnich, konsulent i Arbejdsliv og Karriere

Tæt på 300 tillidsvalgte var den 23. og 24. november samlet på Comwell i Kolding, og dermed var årsmødet det største og mest velbesøgte i DM-regi nogensinde.

Tilslutningen til dette DM’s årsmøde for tillidsvalgte satte rekord i år, hvor det også var første gang, vi kunne byde velkommen til tillidsvalgte fra det tidligere Forbundet Kultur og Information, som 1. november fusionerede med DM.

 Det fine ved årsmødet er, at der ud over en god stemning, også bliver skabt et rum, hvor tillidsvalgte bliver klogere sammen, hvor de kan dele deres erfaringer og netværke med hinanden. Alt det og mere til var der taget højde for i programmet, som var sat sammen af fælles oplæg i plenum for alle samt mere opdelte aktiviteter tilrettelagt specielt til de enkelte sektorer.

Årets hovedtaler var erhvervspsykolog Yun Ladegaard, som talte om sin forskning inden for det gode arbejdsliv, og hvad der er vigtigt at være opmærksom på som tillidsvalgt i dag - i en tid med hastige forandringer. Hun kom blandt andet ind på det hybride arbejde og det individuelle versus fællesskabet, og hvad forventningerne til større fleksibilitet kan betyde for samarbejdet, arbejdsmiljøet og for ledelsesopgaven, som forandres. Et af de gode råd, hun gav de tillidsvalgte, var at passe på sig selv og lige som i flyet huske at tage iltmaske på, før man kan hjælpe kollegerne. Læs interview med Yun Ladegaard.

Lisbeth Knudsen, strategisk direktør i tænketanken Mandag Morgen, kom og gjorde forsamlingen klogere på den overvågning, der er i rivende udvikling på de danske arbejdspladser lige nu. Ikke mindst den diskrepans der er mellem, hvor meget ledelserne mener, de informerer medarbejderne om, at de bliver overvåget, og på den anden side hvor lidt medarbejderne er klar over, at de bliver det. Læs Lisbeth Knudsens klumme: Digitale ledelsesredskaber: Overvågning eller omsorg

Forhandlingsrådgiver Søren Viemose kickstartede årsmødets dag to med sit perspektiv på den afgørende rolle, tillidsvalgte spiller gennem kriser. Både de akut opståede – men også de langvarige og permanente, som for eksempel opstår på grund af for højt arbejdspres. Han fremhævede, at de tillidsvalgte som de eneste både har adgang og indflydelse på gulvet såvel som på chefgangen, og derfor kan bidrage med at finde løsninger, som ingen andre kan.

Årsmødet vender stærkt tilbage igen til næste år, og med 99 procents tilfredshed blandt dette års deltagere vi der være rift om pladserne. Så vær klar, når vi åbner for tilmeldinger i begyndelsen af september 2024.

Stemningsbilleder fra årsmødet - Foto: Jesper Voldgaard:

 

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}