JA og DSL er fusioneret med DM

Fusionen er trådt i kraft 1. januar 2023. Læs mere

Til indhold

Om DM

DM er en fagforening for 68.000 akademikere. Vi arbejder for, at vores medlemmer kan skabe et meningsfuldt arbejdsliv med plads til både karriere og privatliv. Og vi tror på, at forandringer er noget, vi opnår i fællesskab.

Vi har de sidste 100+ år værnet om medlemmernes interesser på et skiftende arbejdsmarked, og det skal vi blive ved med.

DM’s medarbejdere hjælper medlemmerne med karrieresparring, juridisk rådgivning og arbejdsmiljø. 1.500 dygtige tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter gør en forskel på arbejdspladser over hele landet.

Vi organiserer flere end 68.000 akademikere - både de skarpe specialister og de fleksible generalister. Vores medlemmer gør en stor forskel både i det offentlige og på det private arbejdsmarked. DM arbejder for, at alle medlemmer kan skabe et meningsfuldt arbejdsliv med plads til både karriere og privatliv. Og vi tror på, at forandringer er noget, vi opnår i fællesskab.

Hvad er ambitionerne?

DM har en ambitiøs vækststrategi, og i forlængelse af vækststrategien har DM’s kongresdelegerede fastlagt fire mål:

  • Flere medlemmer skal synes, at DM er relevant
  • Flere medlemmers viden og engagement skal i spil i DM
  • Flere medlemmer skal bruge DM aktivt
  • En stigende andel af akademikersegmentet skal vælge DM

Vi gør en forskel ved at stå sammen, og vi håber, at du vil invitere dine kolleger og medstuderende med i fællesskabet.

Navnehistorik

DM blev oprettet 26. april 1918 som Almindelig Dansk Cand.Mag. Organisation, og foreningen havde 149 medlemmer. I 1946 skiftede foreningen navn til Dansk Magisterforening. I 2020 skiftede foreningen navn til DM.

Budget

DM’s samlede budget i 2019 er på ca. 180 millioner kroner. Langt den største del af indtægterne kommer fra medlemskontingenter. Udgifterne går blandt andet til medlemsrådgivning, forhandling og det politiske arbejde.

Se DM's vedtægt
Se forretningsorden for DM's hovedbestyrelse og forretningsudvalg

Vision og mission

Kongressen er DM’s øverste politiske myndighed, som træder sammen hvert tredje år. På kongressen sættes retningen for DM's mål, strategi og resultater.

Læs mere