OK18: Din rolle under konflikten

Del artikel:

Konflikten nærmer sig, men hvad kan du foretage dig under konflikten? Få overblik over, hvad du kan foretage dig, mens du er strejke-eller lockoutramt.

Vi opfordrer til, at du og dine kolleger samles inden 4. april, hvis I er omfattet af strejken og får talt om, hvordan I vil planlægge jeres egne aktiviteter under strejken.

Er I lockoutramt, opfordrer vi til, at I mødes inden 10. april og taler om, hvordan I vil planlægge aktiviteter under konflikten. 

Det er vigtigt, at I koordinerer med jeres tillidsrepræsentant, da han/hun har overblikket over, hvad der foregår blandt alle konfliktramte på jeres arbejdsplads.

Aktiviteter og forventninger
Alle de medlemmer, der er omfattet af en konflikt, er forpligtede til at deltage i de aktiviteter og arbejdsopgaver, som finder sted i konfliktperioden.

Derudover kan du være aktiv på andre måder, fx kan du skrive læserbreve eller være aktiv på de sociale medier.

Det er håbet, at alle medlemmer har lyst til at deltage aktivt og bidrage med kreative indspark, og det skal gerne være lysten og ikke pligten, der driver værket.

Hvad er en aktivitet?
En aktivitet behøver ikke at vare en hel arbejdsdag eller kræve, at I alle sammen er til stede samme tid og sted hele tiden.  

Det kan være en aktivitet at deltage i en planlagt event på et offentligt sted, men det kan også være at mødes med nogle kolleger og skrive et debatindlæg og dermed skabe opbakning til vores krav og budskaber om ordentlige arbejdsvilkår for offentligt ansatte.

Hold øje med, hvad der ellers kommer til at ske i jeres lokalområde blandt andre faggrupper og gå sammen med dem. Det sender et vigtigt signal udadtil om, at hele den offentlige sektor står sammen, og samtidig er der flere til at løfte de praktiske opgaver. 

Husk, at I meget gerne må demonstrere eller lave anden aktivitet foran arbejdspladsen, men I må ikke udføre eller opfordre til blokade af en arbejdsplads. 

Det vil sige, at I - ifølge kollektiv arbejdsret - ikke fysisk må forhindre kolleger i at møde op og komme ind på arbejdspladsen.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}