Husk nu: Send din fratrædelsesaftale til DM

Del artikel:

Får du tilbudt en fratrædelsesaftale, er det vigtigt du henvender dig til DM.

Du har gjort dig klar til at sige farvel til din arbejdsplads og forude venter nye udfordringer.

Så får du en fratrædelsesaftale stukket i hånden af din arbejdsgiver.
“Du skal altid bede DM om at kigge aftalen igennem for at få en vurdering af, om aftalen er rimelig,” siger konsulent i DM Trine Lund Niegel.

Send din aftale og få overblik
En fratrædelsesaftale bør indeholde samme vilkår, som hvis du var blevet opsagt af arbejdsgiver og DM anbefaler, at aftalen som minimum indeholder, det varsel du er berettiget til efter overenskomst eller individuel kontrakt.

Når medlemmerne kommer, efter aftalen er underskrevet, er det svært at ændre. Derfor er det vigtigt altid at kontakte DM, før du underskriver en fratrædelsesaftale, anbefaler Trine Lund Niegel. 

Vi hjælper dig og giver dig et overblik over, hvad du ellers kan for-handle dig til i din fratrædelsesaftale, fx.

• outplacement
• fritstilling
• udbetaling af ferie  

“Det er altid en individuel vurdering fra aftale til aftale, som afgør, om du kan få noget ekstra, når du indgår en fratrædelsesaftale,” siger Trine Lund Niegel.

Det skal du være opmærksom på
Hvis din aftale indeholder en bestemmelse, hvor du skal levere noget for at få ret til kompensation, skal du være på vagt for formuleringer, der er åbne for fortolkninger.

Vær opmærksom på, hvis der i din fratrædelsesaftale fx står, at du skal levere god projektledelse, tilfredsstillende resultater eller høj kvalitet.

Det er ikke konkret nok, og kan give vanskeligheder senere, hvis du og arbejdsgiver ikke er enige om, hvorvidt du har levet op til bestemmelserne i aftalen, advarer Trine Lund Niegel. 

Når du sender din fratrædelsesaftale til os, hjælper vi dig med at konkretisere kravene i din aftale, så de bliver utvetydige.

Kontakt DM og læs mere
Ring til os på 38 15 66 00 eller mail os på dm@dm.dk, hvis du har fået en fratrædelsesaftale. 

Læs mere om fratrædelse

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}