Til indhold

Students Only! - gratis for alle medlemmer af DM

Diamanten Eksteriør 1200X800

Få adgang til Det Kongelige Biblioteks stjernespækkede kulturprogram, Students Only! Programmet er tiltænkt studerende, men kan du ikke længere kalde dig det, er du som DM-medlem fortsat velkommen til arrangementerne.

Log ind på MitDM og få dine gratis billetter her

Læs mere (kræver login)

Kommende arrangementer 

International Forfatterscene: Annie Ernaux (FR) i samtale med Tore Leifer

Den prisvindende franske forfatter Annie Ernaux er født i Normandiet og står i dag som en af Frankrigs største nulevende forfattere. Hun er kendt for sine selvbiografiske romaner, hvor hun udforsker temaer som familierelationer, erindring, seksualitet, lidenskab og skrift, samtidig med at hun altid er politisk og optaget af klasse og køn.

Centralt i forfatterskabet står romanen Årene, der udkom i 2008 i Frankrig, og i en dansk oversættelse i 2021 på Gads Forlag. Værket fortæller forfatterens personlige livsforløb samtidig med det bliver en stor fortælling om Frankrig op gennem det 20. århundrede set gennem Ernaux’ perspektiv. 

Annie Ernaux blev i efteråret 2022 tildelt Nobelprisen i litteratur "for sit mod og kliniske skarphed, med hvilken hun afdækker den personlige erindrings rødder, fremmedhed og kollektive rammer.”

OBS! Bemærk, at arrangementet foregår på fransk og opsummeres løbende på dansk.

Dato: 15. maj 2023 kl 19.00

 

Karl Ove Knausgård (NO) - vinder af H.C. Andersen Litteraturprisen (AFLYST)

Mød forfatter Karl Ove Knausgård med sin aktuelle roman "Morgenstjerne", som varsler en ny retning i hans forfatterskab.

Dato: 1. november 2022 kl. 20.00 - 21.30

 

 

Tidligere arrangementer

Kunsten og kulturens verdensmål - en samtalerække

Hvordan bryder vi den kulturelle ulighed og får kunsten ud i alle afkroge af samfundet – og gør den tilgængelig for alle? I årets første arrangementsrække, stillede vi skarpt på kunstens rolle, hvad gør den ved mennesker og hvorfor den mangler sit eget verdensmål. Over to arrangementer tog vi, sammen med Det Kgl. Biblioteks Studens Only!-netværk og i samarbejde med Hansen & Ersbøll Agenda, del i et nyt live-format, der satte kunstens rolle på dagsordenen.  

På de to events kunne du bl.a. møde Michael Thouber (direktør for Kunsthal Charlottenborg), Pernille Rosendahl (sanger og sangskriver), Kasper Holten (teaterchef) og Zenia Stampe (politolog og medlem af Folketinget for Det Radikale Venstre), og vores egen forperson for DM Camilla Gregersen, der tilsammen forsøgte at samle nogle konkrete delmål til det manglende og hypotetiske 18. verdensmål: kunstens. Moderator for begge events var Lotte Hansen, administrerende direktør for konsulentbureauet Hansen & Ersbøll Agenda.

Nåede du ikke at deltage?

Gense arrangementerne om Kunstens Verdensmål lige her.

 

Chimamanda Ngozi Adichie (NG) i samtale med Moussa Mchangama (14. juni 2022)

Chimamanda Ngozi Adichie har et anmelderrost forfatterskab bag sig, og tog verden med storm med Americanah (2013) og En halv gul sol (2006, da. 2015), der begge har modtaget prestigefyldte priser. Adichies TED Talk We Should All Be Feminists er set mere en 6 mio. gange og udgivet som bog.

Nåede du ikke at deltage?

Gense arrangementet her.

 

Abdulrazak Gurnah (TZ/UK) i samtale med Carsten Jensen (3. juni 2022)

Mød Abdulrazak Gurnah i en samtale om det store forfatterskab, der i 2021 berigede ham med Nobelprisen, verdens fornemmeste litteraturpris.

 

Sylvie Kauffmann (FR) og Lykke Friis om fremtiden for Frankrig, Europa og USA (13. juni 2022)

Le Mondes forhenværende chefredaktør Sylvie Kauffmann og Lykke Friis tager temperaturen på Frankrig, EU og international politik i lyset af den russiske invasion af Ukraine.

 

Petter Stordalen (NO) - Den nordiske drøm - ikke den amerikanske (3. oktober 2022)

Oplev den succesrige entreprenør, public speaker og nu også forfatter, Petter Stordalen, i samtale om at skabe og at lede - også i modgang.

Dato: 3. oktober 2022 kl. 19.00 - 20.30

 

 

Få automatisk besked om nye Students Only!-arrangementer

Studieårene er højtid for at suge viden til sig og blive inspireret. Det kan du i den grad blive med Students Only!-arrangementerne på Det Kgl. Bibliotek, hvor du som studerende kan få store oplevelser. Som medlem af DM & MA får du rabatter og sidste øjebliks-tilbud på kultur i Den Sorte Diamant - og bliver inviteret til eksklusive særarrangementer. Som medlem får du desuden særlige fordele som:

  • Early Bird adgang til det fulde program - og gratis billet til alle de udvalgte arrangementer 
  • Unik adgang til DM/MA-S.O. arrangementer
  • Deltagelse i konkurrencer om fribilletter til større og profilerede live-talks eller koncerter
  • Udvalgte rabatter i butikken
  • Medlemmer af DM & MA har fortrinsret til de fysiske pladser i Dronningesalen
  • Adgang for nyuddannede op til 1 år efter endt uddannelse, mens du stadig er ledig.
  • Læs mere og tilmeld dig Students Only!'s nyhedsbrev 

 

Få din billet her

Gå til MitDM
DM

Er du ikke medlem?

Som medlem af DM får du adgang til alle DM's kontante medlemsfordele og en lang række faglige fordele.

Meld dig ind