Skab reel bæredygtig forandring - pust nyt liv i din organisation. Dette netværk er optaget af at skabe reel bæredygtig forandring og puste nyt liv i de virksomheder og organisationer, medlemmerne er en del af. Det gøres med udgangspunkt i begrebet regenerativ ledelse.
Regenerativ ledelse er ikke kun tiltænkt ledere. Det er et koncept og et mindset, som rummer værktøjer og perspektiver, som er relevante for alle, der arbejder med HR, ESG, bæredygtig dannelse (de indre verdensmål IDG’erne) og grøn omstilling i al almindelighed.
Hvad er regenerativ ledelse?
Regenerativ ledelse handler om bevidst og systematisk at skabe positiv forandring for natur og mennesker. Det er et mindset, der gør det muligt at lykkes med ESG-strategier, bæredygtig dannelse af mennesker og klima- og biodiversitetsprojekter.
Hvorfor skal vi arbejde regenerativt?
Vi har overskredet 6 af de 9 planetære grænser. Mennesker mistrives som aldrig før verden over, og vores natur og miljø er presset. Dette kræver, at vi tænker nyt, mere langsigtet og får pustet nyt liv i vores systemer.
Regeneration nævnes i stigende grad som dét, der kan løse de mange problemer. Inden for bl.a. ledelse, byggeri, landbrug og turisme nævnes det regenerative paradigme og økosystemisk bevidsthed som dét, der kan skabe en bæredygtig verden.
Hvad er et økosystem?
I en virksomheds- og organisationskontekst kan et økosystem forstås som det komplekse netværk af aktører, ressourcer, processer og miljømæssige faktorer, der påvirker og påvirkes af virksomheden eller organisationen. På samme måde som i naturens økosystemer er det afgørende at forstå de indbyrdes forbindelser og dynamikken mellem de forskellige elementer.
At forstå og pleje dette økosystem er afgørende for virksomheders og organisationers succes og bæredygtige udvikling. Det indebærer at opbygge positive relationer med interessenter, effektivt forvalte ressourcer, optimere processer, og være opmærksom på og reagere på ændringer i det omgivende miljø. Ved at vedligeholde og styrke dette økosystem kan virksomheder og organisationer opnå større modstandsdygtighed, innovation og konkurrencefordele.
Hvem kan være med?
Alle, der arbejder med HR, grøn omstilling, bæredygtig udvikling og ESG - eller som er optaget af at gøre mennesker og virksomheder i stand til at skabe en bæredygtig verden.
Hvad skal vi sammen?
Vi arbejder aktivt og kontinuerligt med værktøjet økosystem mapping, da en helt central del af det regenerative paradigme er den økosystemiske bevidsthed. Vi hjælper hinanden med at kortlægge, analysere og diskutere de økosystemer, som vi alle er en del af - og hvordan vi kan bruge dem i vores arbejde med f.eks. ESG eller bæredygtig dannelse (de indre verdensmål - IDG).
Hvad får du ud af at deltage?
• Viden om det regenerative paradigme og udviklingen inden for området.
• Et fællesskab, der hjælper hinanden med at lykkes med de ønsker, vi hver især har for at skubbe på den bæredygtige udvikling lige der, hvor vi sidder.
Vi vil afholde workshops, invitere eksterne eksperter og dele vores netværk, viden og erfaringer, så vi sammen kan blive bedre til at skabe reel bæredygtig forandring.
Hvordan fungerer det?
Netværket har et hybridformat, da der er medlemmer fra hele landet.
Netværket mødes:
- fysisk to gange årligt fra kl. 10.30-15.30 den sidste torsdag i september og april et centralt sted i landet.
- online min. to gange årligt kl. 14-15 sidste torsdag i november og februar (der kan komme flere online-møder afhængig af interessen.
Hvem faciliterer netværket?
Netværket faciliteres af Kirstine Hougaard i samarbejde med en lille kernegruppe. Kirstine har taget kurser i regenerativ ledelse ved bl.a. Laura Storm, der er internationalt anerkendt ekspert i ledelse og bæredygtig udvikling samt medforfatter til bogen Regenerativ ledelse. Kirstine har i mere end 10 år beskæftiget sig med kommunikation samt koncept- og forretningsudvikling. De seneste år har hun arbejdet målrettet på at knytte sin erfaring og faglighed sammen med bæredygtig udvikling og det regenerative paradigme.
Optagelse i netværket?
Vi er p.t. et åbent netværk. Er du interesseret i at blive en del af netværket, udfyld venligst tilmeldingsformularen herunder. For yderligere information eller spørgsmål, kontakt venligst netværkskoordinatorerne via DM.