Fire gode råd, til når du vil flytte netværksmøderne online

Del artikel:

Under Corona flyttede alle møder online. Nu holdes de fleste netværksmøder fysisk, men det er synd at smide onlinemøderne ud med badevandet. Forstå, hvordan du får succes med at rykke netværksmøderne online.

”Digitale netværksmøder giver mulighed for landsdækkende og internationale netværksmøder, og de giver mulighed for at være et supplement til fysiske møder, så vi let og hurtigt kan mødes, hvor et fysisk møde ikke ville kunne prioriteres.” Sådan siger karrierekonsulent hos DM, Mads Løkke Rasmussen om fordelen ved digitale netværksmøder.

Hvis et online netværksmøde skal skabe værdi, er det dog vigtigt at være bevidst om og forberedt på forskellene ift. fysiske møder.

Få Mads Løkke Rasmussens fire gode råd her:

Husk navn og titel

Husk at logge på onlinemødet med fuldt navn samt evt. arbejdsplads og/eller jobtitel. Lidt som når du har et navneskilt på til et kursus eller en konference.

Forbered din LinkedInprofil

Før du deltager i et online netværksmøde, skal du sørge for, at din profil er up-to-date og professionel. Det kan omfatte opdaterede oplysninger om dig, dit arbejde og dine kontaktoplysninger. Overvej også at inkludere links til din hjemmeside og til andre SoMe-profiler. En af de få fordele ved online netværksmøder er, at det er nemt at ”tjekke hinanden ud” online, under selve mødet.

Vær aktiv og engageret

Online netværksmøder kan være mere udfordrende end personlige møder, når det kommer til at opbygge relationer og netværke. Vær aktiv og engageret i mødet ved at stille spørgsmål, dele dine egne erfaringer og tilbyde hjælp til andre deltagere. Brug også chatfunktionen til at sende private beskeder og udveksle kontaktoplysninger med de deltagere, du gerne vil opbygge relationer med.

Følg op

Efter mødet er det vigtigt at følge op med de personer, du har mødt, og som du gerne vil opbygge et netværk med. Send en personlig e-mail eller besked til dem og tak dem for deres tid og indsigt. Fortsæt dialogen og tilbyd at hjælpe dem på en eller anden måde. Dette kan være en effektiv måde at opbygge stærke forbindelser på, der kan føre til fremtidig videndeling og måske samarbejde.

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}