Kvalnet er for dig, der arbejder professionelt med kvalitativ metode, og som gerne vil inspireres og vidensdele med ligesindede.
Kvalnet er Danmarks førende netværk for kvalitative metoder.
Netværket henvender sig til fagpersoner, der arbejder professionelt med udvikling og anvendelse af kvalitative metoder.
Fokus er på at udforske, udvikle og dele viden om både nye og eksisterende metoder til at undersøge menneskers adfærd og oplevelse af virkeligheden.
Vi skaber rammer for dialog om metodiske tilgange, sammenligner praksisser og diskuterer fordele og udfordringer ved de anvendte metoder i konkrete undersøgelser.
Kvalnet har eksisteret i mere end 10 år og er pr. 2025 blevet en del af DM Netværk.
Hvordan fungerer det?
Der afholdes fire møder årligt, der byder på inspirerende og lærerige oplæg. Formen på møderne veksler, men som regel vil der være et oplæg og eksempler på cases. Møderne varer typisk to timer og arrangeres af Kvalnets kernegruppe.
Der er tale om fysiske møder, som vil blive afholdt i Storkøbenhavn hos enten DM, en af medlemmernes organisationer/virksomheder eller hos en given oplægsholders organisation/virksomhed
I 2025 forventer vi fire møder med følgende oplæg (NB: ikke bekræftet endnu):
- Besøg hos en international virksomhed for at høre, hvordan de arbejder med kvalitative metoder i udviklingen af deres produkter/services
- Adfærdsdesign og brug af kvalitative metoder i den proces
- Kunstige data – hvad, hvornår og hvordan?
- Fokusgrupper - hvordan i 2025?
I 2024 så vores mødeprogram sådan her ud:
- Engagerende kvalitative metoder ved Josefine Damm Seldorf fra Norlys med fokus på, hvordan Norlys har undersøgt forbrugeradfærd i kølvandet på energikrisen
- Take 2 på AI og kvalitative metoder ved Head of Human Insights fra GetWhy Sonar, Anna Steensig med fokus på, hvordan de arbejder med AI til bl.a. fokusgrupper
- Sensoriske test og analyser ved Bodil Allesen-Holm fra Future Consumer Lab (FCL), Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet med fokus på, hvordan de arbejder med sensorisk perception og smagsanalyser, når de tester forskellige typer af fødevarer og produkter for en række eksterne kunder, samarbejdspartnere i forskningsprojekter samt studerende.
- Kvalitative indsigter i produkt- og konceptudvikling med to oplægsholdere
- Kathrine Schledermann fra Chromaviso A/S fortalte om brug af kvalitative metoder til at implementere dynamisk lys på Rigshospitalet (observationer, go-along, interview, kort sortering m.v.). De kvalitative metoder gav meget vigtige bruger-indsigter undervejs i implementationen, og deraf nødvendige justeringer i teknologien.
- Rikke Lyder Kvist fra Madkulturen fortalte om, hvordan de i Madkulturen arbejder med kvalitative indsigter som grundlag for forandringsskabende indsatser. Hvordan får man fx motiveret unge, der er ‘Danmarksmestre i madspild’, til at undgå madspild og samtidig opnå mere glæde ved mad? Og hvordan balancerer man mere grøn mad og brugertilfredshed i større organisationer?
Hvem kan være med?
Vi har medlemmer fra både analyseindustrien, private- og offentlige organisationer og universiteter, bl.a. DR, Rådet for Sikker Trafik, Bro, Kantar Gallup, Epinion, Wilke, Københavns Kommune, Danmarks Evalueringsinstitut, Norlys, SDU og Aalborg Universitet.
Netværket er ikke for studerende, praktikanter og studentermedhjælpere.
Vil du være med?
Hvis du vil søge om at være med, så udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig. Har du spørgsmål, så kontakt DM Netværk.