Pris til Biblioteket Frederiksberg ved Danish Rainbow Awards

Del artikel:
Af Sabrine Mønsted

Biblioteket Frederiksberg har fået ”Årets Ally” som en anerkendelse af, at biblioteket insisterer på mangfoldighed og inklusion og stod fast på at gennemføre et dragshow på trods af protester og sågar dødstrusler mod personalet og de optrædende.

Prisoverrækkelse i Cirkusbygningen 27. september 2023. Foto Alexander Holmfjeld

»Vi er overvældede og glade for at modtage denne pris, som er en anerkendelse af vores daglige indsats med at fremme litteraturen og skabe et relevant og mangfoldigt bibliotek for alle. Jeg er utrolig stolt og taknemlig over det mod og den beslutsomhed, vores team af medarbejdere har udvist trods modstand og trusler, og for hver dag at skabe et bibliotek, hvor alle føler sig velkomne og inkluderede«, siger bibliotekschef Tina Pihl i forbindelse med prisen.

Trods trusler bakkede biblioteket og kommunen op om at afholde et dragshow på Den Lille Kulturnat 17. marts 2023. Showet var en del af et litteraturarrangement med udgangspunkt i børnebogen Børnene fra Sølvgade af Renée Toft Simonsen.

På dagen for showet var politiet mødt talstærkt op, der var anmeldt en demonstration mod arrangementet foran biblioteket. Deltagerne var dog i markant undertal i forhold til moddemonstrationen, hvor flere hundrede var mødt op i solidaritet med biblioteket og dragartisterne.

Perspektiv var til stede ved demonstrationen tilbage i marts. Foto Sabrine Mønsted

Danish Rainbow Awards er et årligt awardshow, der hylder LGBT+-personer, kunst og kultur. Og med prisen »Året Ally« også hylder dem, der støtter op om LGBT+-personers rettigheder. (Ally er det engelske ord for allieret).

Begrundelsen for nomineringen af Biblioteket Frederiksberg lød blandt andet: »På trods af voldsomme trusler mod dragartisterne stod Biblioteket Frederiksberg fast sammen med artisterne og gennemførte arrangementet i forbindelse med Den Lille Kulturnat«.

Bibliotekschef Tina Pihl modtog prisen sammen med borgmester på Frederiksberg Michael Vindfeldt (S) og formand for Kultur- og Fritidsudvalget Lotte Kofoed (SF) i Cirkusbygningen i København den 27. september 2023.

De to dragartister, der optrådte på biblioteket, Diana Diamond og Di Di Cancerella, fik ved samme lejlighed prisen som »Årets Drag-performer«.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}