Eksklusivt tilbud til dig: Styrk din mentale sundhed og sænk stressen

Del artikel:

DM har udviklet et medlemstilbud, der giver dig konkrete og videnskabeligt dokumenterede redskaber, til at styrke din mentale sundhed – og hjælper dig med at sænke og forebygge stress.

Oplever du tegn og symptomer på stress? Har du tidligere været udsat for stress? Eller er du i, eller står du overfor, en periode i dit arbejdsliv, som du forventer vil udfordre dig? Så er du ikke alene. Stress er desværre et ret udbredt fænomen i samfundet. Også blandt DMs medlemmer.

Vores tilbud til dig

Vi udbyder vores tilbud til dig i samarbejde med Fonden Mental sundhed. Her får du adgang til et online kursusforløb i kommunikation med et e-læringskursus:

  • E-læringskurset Åben og Rolig Arbejdsliv består af i alt 20 sessioner fordelt på 5 temaer. En session tager ca. 15-20 minutter at gennemføre. Her bliver du guidet med små videoer, meditationer og andre redskaber. Du bestemmer selv i hvilket tempo du vil gennemføre kurset. Og du kan tilgå kurset på din computer, tablet eller telefon.
  • Kursusforløbet består af 5 kursusgange og foregår online. Forløbet faciliteres af en erfaren erhvervspsykolog der sætter fokus på, hvordan du får størst effekt ud af dit arbejde med redskaberne. I fællesskabet med de andre deltagere får du mulighed for at give og få støtte, inspiration og motivation.

Klik her for at tilmelde dig kursusforløb kombineret med adgang til e-læringskurset.

Dokumentation: Stress på arbejdspladserne

Vores seneste arbejdsmiljøundersøgelse i 2023 blev besvaret af 5985 medlemmer. Svarene dokumenterer, at stress er en væsentlig faktor i arbejdslivet:

40% er helt enige eller overvejende enige i, at deres arbejdsplads er præget af stress.

46% er helt enige eller overvejende enige i, at de inden for den seneste måned har oplevet symptomer, der ofte forbindes med stress.

Koster det noget?

Begge tilbud er gratis, hvis du er medlem af DM. Men vi har kun et begrænset antal licenser til e-læringskurset og et begrænset antal pladser på kursusforløbet. Når du tilmelder dig har vi brug for, at du giver samtykke til, at DM videregiver dine kontaktoplysninger til Fonden Mental Sundhed, der udbyder både  e-læringskursus og kursusforløb. Metoderne og redskaberne i e-læringskursus og kursusforløb er udviklet på Rigshospitalet i samarbejde med Benson-Henry Institute of Mind Body Medicine ved Harvard University. Du kan læse mere om Fonden Mental Sundheds tilbud her, hvor du også finder dokumentationen for effekten af deres tilbud.

Både e-læringskursus og kursusforløb er udviklet som en hjælp til dig, der vil håndtere og/eller forebygge stress på jobbet. Måske oplever du symptomer på stress eller også står du i, eller overfor, en periode på dit arbejde, hvor du forventer øget arbejdspres. Målet er at kurset skal styrke din mentale sundhed på jobbet, sænke din stress og forebygge sygemelding. Er du sygemeldt fra dit job er du selvfølgelig også velkommen til at benytte dig af tilbuddene. Men vi anbefaler, at du som sygemeldt også søger professionel hjælp til håndteringen af stress og metoder og redskaber fra tilbuddet som supplement.

Årsagerne til stress løses ikke kun individuelt

Kurset hjælper dig med at forebygge og håndtere stress og styrke din mentale trivsel. Det kan give dig et overskud på jobbet – men på sigt kan det ikke stå alene ifht håndtere udfordringer i arbejdsmiljøet på din arbejdsplads, der kan øge risikoen for stress. I DM hjælper vi også med at tage drøftelsen på arbejdspladsen om stress på arbejdspladsen. Kontakt én af vores arbejdsmiljøkonsulenter, hvis du vil høre mere om mulighederne for at vi besøger din arbejdsplads og hjælper jer med at styrke arbejdsmiljøet og forebygge stress.

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje