Bestyrelsesmedlemmer til fagforening i udvikling

Del artikel:

Har du lyst til at få indflydelse på din fagforening, gøre en forskel for andre medlemmer, udvide dit netværk/tage del i et fagligt fællesskab og få en bestyrelsespost på CV'et, så har du chancen nu.

Den 23. september åbner afstemningen til DM’s valg til den treårige valgperiode 2025-2027, og hvis du vil være kandidat til en af DM's ni sektorbestyrelser, kan du melde dig allerede fra den 3. juni.

 

Hvor står DM i dag? 

DM er en akademisk fagforening for humanistiske, naturvidenskabelige og samfundsvidenskabelige bachelorer, kandidater og studerende. Vi bygger bro på tværs af fagligheder og arbejder for at sikre vores medlemmer et bæredygtigt arbejdsliv og de bedste løn- og arbejdsvilkår. I denne valgperiode har DM arbejdet strategisk under overskrifterne: 

  • Vilkår udenfor overenskomst 
  • Fra studier til arbejdsliv 
  • Værdien af viden 
  • Ligestilling og mangfoldighed 
  • Grøn omstilling 
  • Fleksibelt arbejdsliv 

DM er også en fagforening i vækst. Til november træder DM’s fjerde fusion siden 2022 i kraft. Dette afspejler sig både i vores organisation og vores faglige aktiviteter, som de sidste par år har haft vokseværk, efterhånden som medlemsflokken er blevet større. 

Samtidig har vi et mål om at være tæt på vores medlemmers arbejdsliv og faglighed. Det er vi bl.a. i kraft af vores sektorbestyrelser, som hver repræsenterer en del af det akademiske arbejdsmarked og studieliv og hjælper med at varetage deres interesser og med, at DM har relevante tilbud til alle medlemmer.  

Kan du se dig selv i det, så stil op! 

 

Hvem er du? 

Du behøver ikke have erfaring med bestyrelsesarbejde eller være tillidsvalgt.  Vi ønsker i DM en så bred en repræsentation af medlemsflokken blandt de valgte som muligt, og vi skal nok klæde dig på til bestyrelsesarbejdet. Men det er vigtigt, at du:  

  • Er engageret i dit fag/dit delarbejdsmarked og har interesse for fagforeningspolitik og arbejdsmarkedsspørgsmål.  
  • Har lyst til at promovere DM og din sektors arbejde i offentligheden og på arbejdspladserne. Derfor er også en fordel, hvis du har et netværk inden for dit fag og mod på at bruge det til at arbejde fagpolitisk. 
  • Har lyst til at tage ansvar og være med til at styre DM i den retning, som er den rette for dig og DM’s medlemmer/dine fagfæller.  
  • Er indstillet på at indgå i løbende dialog og samarbejde med DM’s medlemmer, andre bestyrelsesvalgte samt DM’s sekretariat. 

 

Hvad består arbejdet i? 

Som bestyrelsesmedlem i en sektorbestyrelse er du med til at præge DM og sætte retningen. Derfor kan du selv være med til at forme arbejdet, så du kommer til lave aktiviteter, som du mener gør en forskel for medlemmernes arbejdsliv og arbejdsvilkår. Arbejdet består i en sektorbestyrelse består typisk i: 

  • 4-6 faste årlige bestyrelsesmøder samt et bestyrelsesseminar med overnatning. Eventuelle ad hoc møder ved større sager eller i arbejdsgrupper kan også forekomme. 
  • Mødeforberedelse  
  • Deltagelse i det løbende politiske arbejde, som vokser ud af DM’s strategi.  
  • Være med til at indsamle og formulere DM’s krav til overenskomstforhandlinger (ikke relevant for alle sektorbestyrelser) 
  • Medlemsnære aktiviteter så som møder med tillidsrepræsentanter og arbejdsgivere, promovering af sektoren og DM i offentligheden eller planlægning og afholdelse af medlemsarrangementer. Bestyrelsesmedlemmer kan også indgå i udviklingen af DM’s medlemstilbud eller arbejde med lokal interessevaretagelse.  

 

Hvordan hjælper vi dig? 

DM’s sektorer udgør sammen med forpersonskabet og hovedbestyrelsen skelettet i DM’s politiske organisation. DM’s sekretariat understøtter dig og de andre bestyrelser både med de praktiske i driften af bestyrelsen og i arbejdet med at få jeres fagpolitiske idéer og aktiviteter ud at leve. Hver sektor får tilknyttet medarbejdere fra DM’s sekretariat, som er med til at afvikle jeres bestyrelsesmøder og står for udbetaling af eksempelvis honorar eller refusion af omkostninger.  

Du kan læse mere om DM’s rammer for frikøb, honorering og lønrefusion her 

DM opfatter mangfoldighed som et aktiv. Vi opfordrer derfor alle interesserede til at stille op, uanset etnisk baggrund, køn, seksuel orientering, funktionsnedsættelse, religion eller alder.   

Har du fået blod på tanden, kan du læse mere om hvordan du stiller op her. For eventuelle spørgsmål, kontakt valg@dm.dk 

 

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje