Spring menu over

Når arbejdsopgaverne fjerner sig fra det borgernære, begynder Helle at søge væk

Helle Wolder, konsulent i Mariagerfjord Kommune. 
Del artikel:
Af Laura Skelgaard Paulsen

Helle Wolder har arbejdet i det kommunale i 24 år, og det bliver hun nok ved med. For hende er der nemlig to ting, der er afgørende for et godt arbejdsliv: Arbejdet skal give personlig mening, og hun skal kunne se de forandringer, hun er med til at skabe.

Lige nu kan hun sætte kryds ved begge dele i sit job som konsulent i Mariagerfjord Kommune. 

Du kender nok de arbejdsdage, hvor man møder ind på kontoret, tænder computeren og stirrer ind i skærmen en hel dag. 
Det er en helt almindelig dag for rigtig mange akademikere. Men arbejder du i det kommunale, er der en god chance for, at du møder borgere i løbet af din arbejdsdag.

Faktiske er det over halvdelen - 61 procent for at være eksakt - af de DM-medlemmer, der arbejder i en kommune, der hver uge har direkte borgerkontakt.

En af dem er Helle Wolder, og for hende er borgerkontakt noget af det, hun værdsætter mest i sit arbejdsliv - det er faktisk en af favoritterne, som hun siger.

"Det er der, jeg tænker, at mit arbejde rent faktisk gør en forskel,” siger Helle Wolder, der arbejder i Mariagerfjord Kommune, hvor hun er konsulent på skole-, dagtilbuds- og familieområdet og arbejder med at implementere ny politik vedtaget på området. 

Fandt hurtigt sin plads 

Men det stod dog egentlig ikke skrevet i kortene, at Helle Wolder skulle gøre karriere i det kommunale. Med en uddannelse i samfundsfag og medievidenskab havde hun oprindeligt sat kurs mod mediebranchen.

Nærmere bestemt var drømmen at blive sportsjournalist, men efter et praktikophold på en avis indså hun, at det ofte krævede aften- og weekendarbejde – en livsstil, der ikke passede så godt med ønsker om familieliv.

Så hun måtte sadle om, og mens hun bladrede gennem jobannoncer, faldt hun over et spændende opslag.

“Nogle gange læser man om noget, og så tænker man, at det kunne jeg godt tænke mig at blive en del af,” siger hun.

Hun var faldet over stillingen som fritids- og ungekonsulent i Holstebro Kommune, og det var som om brikkerne faldt på plads. 

Blå bog

Helle Wolder er  50 år gammel og bor i Mariagerfjord Kommune med sin familie, og har arbejdet 24 år i forskellige kommunale stillinger: 

  • Fritids- og ungdomskonsulent, Holstebro Kommune 2000-2002
    Sundhedskoordinator, Hobro Kommune 2002-2006
  • Fagkonsulent - Sundhed og Omsorg, Mariagerfjord Kommune 2007-2016
  • Konsulent - Børn, Uddannelse og Arbejdsmarked, Mariagerfjord Kommune 2016- nu

Udover en karriere i det kommunale, har hun altid været engageret i det danske foreningsliv. Om det så har været den lokale svømmeforening, universitetets studenterorganisationer eller børnenes skolebestyrelse, har hun altid været med.

Borgerkontakt gør arbejdet virkelighedsnært

Det er nu 24 år siden, at hun takkede ja til det job - og hun har ikke forladt arbejdet med børn og unge i kommunalt regi siden. 
For selvom tanken om at prøve noget nyt dukker op, har meningsfulde opgaver altid holdt hende fast.

"Jeg har set andre jobs, der virker spændende, men muligheden for at arbejde med børn og gøre en forskel for dem har altid holdt mig tilbage," siger hun.

Helle Wolder brænder nemlig for at arbejde med sundhed og børn, og  - det er her, hun kan se, at hun gør en forskel. Og det er helt afgørende, at arbejdet giver personlig mening.

For når hun ser tilbage på sit arbejdsliv, kan hun se, at det er en tendens, at hvis arbejdet har fjernet sig for meget for borgerne, er hun begyndt at søge nye veje.

“I mit forrige job, endte jeg med at sidde med 200-siders dagsordener, der skulle gennemgås. Jeg ved, at det arbejde også gjorde en forskel, men jeg kunne bare ikke se den, så jeg begyndte at søge et andet job med mere borgerkontakt,” forklarer hun.

"Det betyder så meget, at jeg kan mærke, at det, jeg laver, faktisk har en betydning,” siger hun og fortsætter.  

“Det der med at trykprøve sine tanker ud blandt dem, som det rent faktisk har indflydelse på, giver simpelthen så mange refleksioner om, hvad vi ellers kan gøre.”

Inddragelse skaber bedre løsninger

Sidst Helle Wolder havde sådan en oplevelse af, at hendes arbejde gjorde en reel forskel, var, da hun var ude at interviewe en gruppe 4. klasses elever om Mariagerfjord Kommunes nye børnevenlige pjece om kommunens børne- og ungepolitik.

“Det viste sig ret hurtigt, at de faktisk var ret ligeglade med pjecen. De var mere interesserede i at få et nyt fodboldnet i skolegården,” siger Helle Wolder og griner lidt.

“Når vi udarbejder nye projekter, kan vi godt nogle gange tænke, at vi ved, hvad borgerne vil have, men hvis vi ikke spørger dem, kan vi let ramme ved siden af,” siger hun og fortsætter:

“Det betyder ikke, at de skal bestemme, men den borgerkontakt betyder, at det, vi ender med at lave, bliver endnu bedre,” siger hun, der nu er i gang med at revidere pjecen, så den passer bedre til børnene.

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje