Hver tredje kvindelige ph.d.-studerende oplever diskrimination

Del artikel:
Af Tea Bang Andersen

Nye tal fra VIVE understreger, at alt for mange kvindelige ph.d.-studerende oplever et sexistisk miljø på universiteterne. DM's egne tal viser desværre den samme tendens.

Netop offentliggjorte tal fra VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd – viser, at arbejdsmiljøet på universiteterne halter alvorligt bagefter. Rapporten konkluderer at: 

  • 1 ud af 3 oplever et sexistisk miljø
  • Lidt under en tredjedel har hørt sexistiske bemærkninger rettet mod dem selv
  • En mindre del har oplevet fysiske seksuelle krænkelser (f.eks. uønsket berøring m.m.)

"Jeg er rystet. Det er simpelthen ikke i orden, at så mange af de kvindelige ph.d.-studerende oplever at være i et sexistisk miljø," siger DM's forperson Camilla Gregersen og fortsætter:

"Ingen skal gå på arbejde og frygte seksuelle bemærkninger fra hverken kolleger eller personer i magtpositioner på arbejdspladsen," afslutter hun.

Læs hele VIVEs rapport 

DM's egne tal viser samme tendens

Tallene fra VIVE bakkes desværre op af vores egne tal fra december 2023, hvor vi kunne konkludere, at kvindelige ph.d.-studerende i langt højere grad oplever diskrimination. 

Her er hovedpointerne fra DM's egen rapport

  • Andelen af kvindelige Ph.D. studerende, der har oplevet diskrimination på deres arbejdsplads, er dobbelt så stor som blandt de mandlige Ph.D studerende. Kvinder oplever i langt højere grad diskrimination på baggrund af socialt og biologisk køn.

  • 9 pct. af kvindelige Ph.d.-studerende og 3 pct. af mandlige Ph.d.-studerende har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed på deres arbejde.

  • Af dem der har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed, har den været rent verbal
    for 47 pct., rent fysisk for 12 pct. og både fysisk og verbal for 41 pct.
Læs mere

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}