Forskning om børnekultur samlet på nyt site

Del artikel:
Af Sabrine Mønsted

Børnekultur i Danmark har fået egen hjemmeside Børnekultur.dk med forskning og viden fra 1945 og frem til i dag.

I foråret 2021 udkom værket ’Børnekultur i Danmark 1945-2020’ – en historisk gennemgang af dansk børnekultur fra den spæde begyndelse i efterkrigsårene og frem til i dag i en digital tidsalder.

Bogen giver et samlet historisk overblik over børnekulturområdet og dets udvikling fra forsøgsstadie på ildsjæleniveau til et mere professionelt forankret kulturområde.

Nu har bogen fået sin egen hjemmeside, bornekultur.dk, her kan du f.eks. læse om, hvordan voksnes børnekultur blev til kultur for, med og af børn.

Alle tekster er skrevet af eksperter og fagfolk med baggrund i den akademiske, organisatoriske og praktiske verden.

Ny viden 

På hjemmesiden er samlet ny forskning, undersøgelser og statistik under "Ny Viden", og under fanen "Aktuelt" er der nyheder fra børnekulturområdet samlet.  

Hjemmesiden kan bruges af i undervisningen på videregående uddannelser og af alle der arbejder med eller interessere sig for børnekultur.  

Hjemmesiden er tredje og sidste del af projektet med at dokumentere og synliggøre dansk børnekulturs lange historie og høje kvaliteter. Første del var udgivelsen af bogværket, anden del var en stor konference på Københavns Universitet med titlen ’Børnekultur – Hvad nu?’ i 2023.  

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje