Kulturen skal prioriteres i finanslovsforhandlingerne

© Lise Balsby

Del artikel:
Af Franciska Lee Beckett

Kulturen glimrer ved sit fravær i forslaget til finanslov, som regeringen præsenterede mandag. DM’s formand vil have kulturområdet op på den politiske dagsorden i de kommende forhandlinger.

”Udkastet til finanslov har nærmest ingen hjælp til kulturområdet, og derfor arbejder vi i DM for, at nogle af de afsatte, løse midler i Finansministerens ”corona-krigskasse” skal falde på kulturområdet. For kulturområdet er mange steder stadig haltende økonomisk, og det giver svære arbejdsbetingelser for at give befolkningen den viden og inspiration, som kulturen giver”, siger DM’s formand.

Brug for rygstød til kulturen

Camilla Gregersen mener, at kulturområdet trænger til genrejsning her på den anden side af coronakrisen.

”Aflyste festivaler, lukkede kulturhuse og mangel på indtægter fra udenlandske turister har haft massiv indvirkning på kulturområdet. Selvfølgelig bør politikerne tage ansvar for, at kulturinstitutionerne får et rygstød ovenpå krisen. Kulturen fortjener at komme op på den politiske dagsorden”.

Kulturelle oplevelser skaber sammenhængskraft

Ifølge Camilla Gregersen er det nu, der skal sættes ind. For kulturinstitutionerne spiller en vigtig rolle i at få skabt sammenhængskraft i samfundet.

”Vi står i en situation, hvor danskerne hungrer efter igen at samles om de gode kulturelle oplevelser, der er så vigtig for sammenhængskraften og balancen i samfundet. Der er brug for politisk opbakning til at understøtte fællesskaberne på tværs af landet og på tværs af befolkningsgrupperne. Det er jo netop det, kulturen kan”, siger DM’s formand og understreger, at kulturen skal have større plads i de kommende forhandlinger om finansloven. ”Det er der brug for. Nu har vi fået en ny kulturminister, og jeg ser frem til at høre mere om hendes ambitioner på området”.

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje