OK21: Læs vores krav til de kommende forhandlinger

DM

© Lasse Martinussen

Del artikel:
Af Troels Mørk

1. april næste år skal overenskomsterne for alle offentligt ansatte fornys. I denne uge har DM og alle øvrige lønmodtagerorganisationer udvekslet krav med arbejdsgiverne. Hermed er rammen sat for OK21.

Med udveksling af kravene kan forhandlingerne nu gå i gang på både det statslige, kommunale og regionale område.

”DM går til forhandlingerne med ambitioner selv om de økonomiske udsigter på grund af corona er mere usikre, end vi kunne ønske os”, siger formand for DM, Camilla Gregersen, og uddyber:

”For DM står det som et central krav i forhandlingerne, at medlemmerne i det offentlige fortsat skal sikres en lønudvikling, der er parallel med lønudviklingen i det private. DM’s forventning til arbejdsgiverne er et resultat, som kan sikre dette med en positiv lønudvikling for DM’s medlemmer og alle andre offentligt ansatte”, siger DM’s formand Camilla Gregersen, der fredag morgen deltog i et sættemøde for forhandlingerne på det statslige område med skatteminister Morten Bødskov.

Næstformand i DM og formand for DM’s overenskomstudvalg for offentligt ansatte, Thomas Vils Pedersen, supplerer om de kommende forhandlinger.

”Løn står naturligt højt på prioriteringslisten hos de fleste, men det rækker ikke alene. Derfor har vi også en række andre krav med, som handler at forbedre rammerne for medlemmernes arbejdsliv. Det handler blandt andet om mere fleksibilitet til medarbejderne, tydeligere rammer om arbejdstiden, bedre seniorvilkår og bedre vilkår for tidsbegrænsede ansatte”, forklarer han.

Fokus på den grønne omstilling

Derudover skal den grønne omstilling af samfundet i fokus.

”Vi mener, at medarbejderne skal inddrages i den grønne omstilling. Det skal være et indsatsområde i SU og MED-udvalg, hvor ledelse og repræsentanter for personalet sammen kan udforme en personalepolitik om bæredygtighed”, siger Thomas Vils Pedersen.

Camilla Gregersen oplyser, at det er DM, der har rejst dette krav, som nu er medtaget af hele fagbevægelsen, hvilket hun ser som et af flere fingeraftryk fra DM’s side på den samlede kravspakke.

Forhandlingerne forventes afsluttet i slutningen af februar. I DM vil der blive taget initiativer til debat om overenskomstresultaterne samt urafstemning.

Du hører mere om debatarrangementer om resultatet samt urafstemningen, når vi kommer tættere på.

Den samlede stillingtagen fra lønmodtagerne ventes klar i april.

Bliv opdateret på OK21

Læs alle krav til OK21.

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje