Medarbejderne snydt for tillæg på op til 10.000 kroner om måneden

Del artikel:
Af Troels Mørk

OK18 indeholdt tillæg og pension til det kunstneriske personale på scenekunstskolen. Det var der bare ingen, der havde fortalt dem, der skulle udbetale pengene. DM gik ind i sagen. Resultatet blev, at medlemmerne fik, hvad der var aftalt: Op mod 240.000 kroner til hvert medlem.

Da konsulent i DM, Mike Wenøe, skulle besøge Den Danske Scenekunstskole i starten af 2019 var forventningen, at de skulle fejre indgåelsen af OK18.

For i overenskomsten blev det aftalt, at omkring 50 ansatte på scenekunstskolen skulle have normaliseret deres løn- og ansættelsesforhold, så de kommer på samme vilkår som fx ansatte på musikkonservatorierne.

Men da Mike Wenøe ankom til skolen var der ikke kølig champagne i glassene – nærmere lunken gravøl.

Medlemmernes lønsedler indeholdt nemlig ikke de forventede lønstigninger, men kun mindre tillæg på omkring 200 kroner i de fleste tilfælde.

Tager fat i HR, ministerium og styrelser

”Medarbejderne var selvfølgelig ikke tilfredse, og det var jeg heller ikke. Mit første mål var at skabe overblik og orden i de forhold, som netop var blevet aftalt under OK18”, siger Mike Wenøe.

Han tog fat i HR-afdelingen, som henviste til Kulturministeriet, der igen henviste til Moderniseringsstyrelsen.

Tillæg og pension med tilbagevirkende kraft

Til sidst endte sagen hos Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, som efter sommerferien erkendte, hvad der var aftalt under OK18: At medarbejderne var berettiget til de aftalte tillæg og med tilbagevirkende kraft pr. 1. januar 2018.

For en medarbejder, der har været fuldtidsansat fra 1. januar 2018 og frem til i dag, betyder det en stigning i tillæg på op imod 5.000 kroner hver måned. 

Herudover indeholdt OK18 også en ny pensionsordning med arbejdsgiverbetalt pension efter de gældende regler på statens område – også med tilbagevirkende kraft og altså yderligere op mod 5.000 kr. pr. fuldtidsansat.

Op mod 240.000 kroner til hvert medlem

Sammenlagt får de medarbejdere, der har været fuldtidsansat i hele perioden, altså op mod 240.000 kroner i løn og pension udbetalt i slutningen af 2019.

”Denne her sag er et bevis på, hvillen vigtig rolle en faglig organisation har. Vi forhandler overenskomster og følger op på, om alle dele af overenskomsten bliver overholdt”, siger Mike Wenøe og uddyber:

”Det er vores opgave at være medlemmernes vagthund. Mange aftaler og overenskomster indeholder dele, der er åbne for fortolkning, fx rådighedstillægget. I dette tilfælde var der end ikke åbenhed for fortolkning, og der er det DM’s opgave at sørge for, at det aftalte kommer medlemmerne til gode. Det lykkedes i dette her tilfælde, så mon ikke, julegaverne bliver ekstra store i år”, siger han.  

 

Er du i tvivl, om du får de korrekte tillæg?

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}