”Vildt fedt at trykke hånd med Cristiano Ronaldo inden for den her type forskning”

Del artikel:

Tre specialeskrivende studerende fra religionsvidenskab på Aarhus Universitet tog på konference om kulturevolution i Tyskland med DM’s rejsepulje. Her fik de nye teorier til specialet, som handler om at videreformidle religion til gymnasieelever.

Rigtig mange fagligheder blev bragt i spil, da den første konference i kulturel evolution løb af stablen i Jena, Tyskland.

På konferencen stiftede tre specialestuderende i religionsvidenskab fra Aarhus Universitet bekendtskab med blandt andet zoologi, antropologi, biologi og filosofi, som alle havde deres faglige take på, hvordan kultur har udviklet sig i mennesket historie.

”Det har givet os en større rammeforståelse af historien bag vores speciale, altså til den teori vi bruger. Fordi det var den første konference af sin slags, har det også givet os et indblik i, hvor forskningen er i dag. Vi har fx kunne bruge de andre forskeres oplæg, om hvordan mennesker lærer af hinanden, i vores speciale,” fortæller en af de studerende, Niki Smith Rasmussen, om gruppens faglige udbytte af konferencen.

Niki Rasmussen og de to andre specialekammerater, Jonas Aahave Uhd og Casper Anton Nielsen oplevede, at de som studerende også havde noget at byde ind med på konferencen med deres faglighed i religionsvidenskab.

”Selvom man som studerende kan føle, at man kan sidde lidt langt væk fra tingene nogle gange, så er man faktisk meget godt med. Vi var sammen med forskere, som har arbejdet i deres felt i 30 år, men som måske kun har åbnet et par enkelte bøger om religion. Derfor mangler den faglige dybde i religion, som feltet også kræver. Den kunne vi bidrage til på konferencen. ”

Specialet tog skridtet videre
Gruppen har valgt at skrive et produktspeciale, som har til formål at finde nye og alternative måder at formidle religion til gymnasieelever. Som det er i dag, foregår undervisningen overvejende i religionshistorie. Niki Rasmussen og gruppen vil her gerne formidle religionens funktion og udvikling i gennem historien.

”Meningen med vores speciale er at videreformidle den nye forskning, som vi hørte på konferencen. Vi vil gerne forklare religion, i en evolutionær kontekst, hvordan den har haft en funktion til at skabe samarbejde i samfundet,” siger Niki Rasmussen.

Turen gav både gruppen faglig inspiration og input til specialet, men der var også tid til at netværke med de mange deltagende forskere. 

”Det var da vildt fedt, at få lov til at trykke hånd med Cristiano Ronaldo inden for den her type forskning, når man har siddet og læst mange af hans bøger og artikler, det er da sjovt. Det var en faglig tur hele vejen igennem, som også var sjov.”

Derfor anbefaler Niki Rasmussen, at man søger DM's rejsepulje.

”Hvis der er et eller andet, man brænder for, om det så er et feltarbejde eller en konference eller for at udvide sin horisont, præsentere noget eller tage til udlandet for at studere, så gør det da!”

DM’s rejsepulje
Skal du til at skrive bachelor- eller specialeopgave og er interesseret i støtte fra DM’s rejsepulje til dit næste studieophold, konference eller feltarbejde? 

Send os din ansøgning inden 1.februar 2018.

Læs, hvordan du søger

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}