På miniforskningsprojekt med topforskerne

Del artikel:

Kandidatstuderende i sociologi, Sofie Thorsen, tog på forskningsskole i Holland med støtte fra DM og hentede nye kompetencer og netværk hjem til Danmark.

Sofie2

Det var ikke en traditionel sommerskole, der mødte den kommende sociolog Sofie Thorsen, da hun tog til Holland med støtte fra DMs rejsepulje i sommeren 2017. I stedet kom hun på et to ugers forskningsprojekt med topforskere og ph.d.-studerende, der deltog på sommerskolen. 

Deltagerne havde mange forskellige baggrunde. Nogle var sociologer ligesom Sofie Thorsen, mens andre var designere eller programmører, men målet var det samme: Digitale metoder i forskningen et såkaldt emerging felt, som går på tværs af alle Social Sciences. 

Sofie Thorsen fortæller, at turen åbnede nye muligheder for hendes speciale. 

”Helt konkret har det fx betydet, at min makker og jeg har fået hjælp til specialet af forskerne i Amsterdam, som har sendt et datasæt fra Twitter, som er voldsomt stort. Det er helt unikt at få adgang til, og jeg har kun kunne få adgang til det, fordi jeg kender forskerne nu. Så turen derned har betydet helt vildt meget for det speciale, jeg skriver nu - at vi får hjælp og udveksler data, kompetencer og værktøjer mellem Københavns Universitet og Amsterdam.”

Danmark får nye kompetencer 

Sofie Thorsens speciale handler om, hvordan man helt konkret med digitale metoder kan studere klimadebatten, og hvordan den foregår på sociale medier. Her har hun fokus på, hvordan man bearbejder de store mængder af billeder, videoer og gifs, de fleste af os lægger op på sociale medier.

”Det var sindssygt lærerigt for mig at være med, fordi det er alle de bedste folk, der er samlet dér til at prøve at arbejde med de her metoder og teknikker til digital undersøgelse,” siger hun. 

Sofie Thorsen fik en masse nye kompetencer med sig hjem fra sommerskolen, som var helt nye i dansk kontekst.  

”Min specialemakker og jeg er nogle af de første, som rent faktisk afprøver digitale værktøjer til at analysere billeder fra sociale medier bl.a. ved hjælp af image recognition software. Vi undersøger, hvordan man kan bruge de værktøjer til at analysere i stor skala, om hvad der bliver kommunikeret om klimaforandringer,” siger hun. 

Netværk er ikke bare potentiale

Udover de nye kompetencer binder Sofie Thorsens speciale bånd mellem uddannelsesinstitutionerne i København og Amsterdam. Det netværk, hun har fået, overstiger også potentialet i fx et nyt follow eller en LinkedIn-forbindelse, forklarer hun. 

”Når man taler om netværk, er det ofte potentialet for at kunne gøre brug af det, men hér har jeg allerede draget nytte af det netværk, jeg fik på sommerskolen. Og har haft virkelig meget gavn af det,” siger hun og tilføjer, at hun selv fik dispensation, da hun søgte støtte hos DM til turen, fordi den lå uden for de normale semesterplaner. Derfor opfordrer Sofie Thorsen andre til også at søge. 

DMs Rejsepulje
 
Skal du til at skrive bachelor- eller specialeopgave og er interesseret i støtte fra DM’s rejsepulje til dit næste studieophold, konference eller feltarbejde? Send os din ansøgning inden 1.februar 2018. 
Læs mere om, hvordan du kan søge, du kan også kontakte os på mail. DM@DM.DK eller på 38 15 66 00.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}