Ny finanslov: Tvungen pensionsopsparing for alle på overførselsindkomst

Del artikel:
Af Christine Espholm

Regeringen har med den nye finanslov lavet en aftale om obligatorisk pensionsopsparing for overførselsmodtagere. Det gælder også selvstændige, freelancere og andre på dagpenge.

Danskernes pension fordeler sig på tre søjler: 1. Folkepensionen og Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP), 2. Arbejdsmarkedspensioner og 3. Frivillige pensionsopsparinger.

Det har længe været regeringens mål, at alle på overførselsindkomst skal spare op til pension. Det sker med den nye finanslovsaftale, hvor der indføres en obligatorisk opsparing til pension for overførselsmodtagere.

0,3 procent af overførselsindkomsterne, som i dag går til satspuljen, vil fra 2020 blive sat ind på en tvungen pensionsopsparing for alle på overførselsindkomst - dagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere, førtidspensionister.

Oven i de 0,3 procent vil staten løbende øge sine indbetalinger til disse pensionsopsparinger, så staten i 2030 indbetaler 3,3 procent af overførselsydelsen til pension.
Samtidig gøres det mere attraktivt selv at spare op til pension, fordi egen opsparingen ikke længere fører til modregning i de offentlige ydelser.

 

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}