Kommuner og regioner skal også i konflikt

Del artikel:

AC har netop afgivet strejkevarsel på det kommunale og regionale område. Det betyder, at en lang række kommuner bliver ramt af en omfattende strejke, ligesom vitale funktioner i regionerne er omfattet af den strejke, der kan træde i kraft den 4. april.

Administrationen i en lang række kommuner lukker ned, hvis en omfattende strejke bryder løs 4. april.

De forhandlende fagforeninger har i dag varslet konflikt, og det betyder, at 700 medlemmer i Dansk Magisterforening sammen med en lang række andre AC-organisationer vil strejke i de berørte kommuner og regioner.

- Jeg vil gerne understrege, at vi ønsker en forhandlingsløsning. Men der er fortsat intet, der tyder på, at arbejdsgiverne ønsker det samme, og derfor varsler vi nu konflikt på det kommunale og regionale område, siger Camilla Gregersen, formand i Dansk Magisterforening.

Der pågår fortsat forhandlinger i Forligsinstitutionen, og hvis der sker en udvikling her, har forligsmanden mulighed for at udskyde en konflikt med op til fire uger.

- Konfliktvarslerne er et tydeligt signal til arbejdsgiverne om, at vi er parate til at gå hele vejen. Jeg håber, at arbejdsgiverne kommer til fornuft og vil være med til at sikre løn- og arbejdsvilkår for de offentligt ansatte, så vi fortsat har en stærk og attraktiv offentlig sektor. Og selvfølgelig også, så vi undgår en landsdækkende konflikt, der vil påvirke alle danskere, siger Camilla Gregersen.

Dansk Magisterforening har godt 16.000 medlemmer, der er ansat på det offentlige område, og der blev i sidste uge afholdt orienterende møder, hvor alle tillidsrepræsentanter var inviteret.

- Jeg oplever en stor gejst fra vores medlemmer og også en trang til at få sagt, at nok er nok. Arbejdsgiverne har gennem de seneste år gjort det svært at være offentligt ansat, og selvom vi håber på en forhandlingsløsning, er det godt at vide, at medlemmerne er parate til at gøre det nødvendige for at sikre løn og arbejdsvilkår, siger Camilla Gregersen.

En mulig konflikt vil som beskrevet tidligst træde i kraft onsdag 4. april. Arbejdsgiverne har en tilsvarende mulighed for at svare igen ved at lockoute medarbejderne i kommuner og regioner. En lockout vil i givet fald træde i kraft med en måneds varsel.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}