Fællesskabet sikrer OK18-forlig i staten

Del artikel:

Der er netop forhandlet en aftale på plads for de statsansatte medlemmer. Aftalen indeholder blandt andet en overenskomstsikret spisepause, en lønramme på 8.1 procent og en afskaffelse af privatlønsværnet. Dermed er OK18-forhandlingerne nu afsluttet. Målet er nået som resultat af den enorme opbakning fra alle medlemmer på tværs af fagbevægelsen, siger Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening.

Med den netop indgået aftale på det statslige område er overenskomstforhandlingerne nu afsluttet med forlig på alle tre offentlige områder. Forligene i kommunerne, regionerne og staten indeholder blandt andet en overenskomstmæssig sikring af spisepausen og en lønramme på 8,1 procent.

- Jeg er utrolig lettet og glad lige nu. De lange forhandlinger er mundet ud i et rigtig godt resultat for alle medlemmerne af fagbevægelsen. Det er en vigtig sejr for os, at den betalte spisepause nu er sikret som en overenskomstmæssig rettighed, og der dermed er skabt helt ro om spisepausen for nu og i fremtiden. Ligesom vi er sikret en fremtidig parallel lønudvikling i forhold til det private arbejdsmarked. Det er en milepæl, der rækker ud over OK18, siger Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening.

På akademikerområdet vil overenskomsten også styrke forskningen, understøtte de mange nye institutionstyper på selvejeområdet, skabe tydeligere karriereveje på det administrative område og give et markant løft til vores unge og nyuddannede medlemmer.

- Det er jeg meget tilfreds med, siger Camilla Gregersen.

Camilla Gregersen peger på medlemmernes opbakning som en afgørende årsag til, at det er endt med forlig på alle tre offentlige områder:

- Det har været nogle meget lange forhandlinger, og fællesskabet imellem medlemmerne i fagbevægelsen er årsagen til, at vi nu står med tre gode forlig i hænderne. Den opbakning vil jeg gerne sige medlemmerne tak for, siger Camilla Gregersen.

I de kommende uger vil de aftalte overenskomster komme til urafstemning hos medlemmerne i kommunerne, regionerne og staten.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}