Støtte på vej til ph.d.-studerende og ph.d.er

Del artikel:

Dansk Magisterforening har indgået en støtteaftale med ph.d. organisationen PAND. Et samarbejde, der er helt oplagt for DM, siger Camilla Gregersen.

Camilla%20Gregersen,%20Elliot%20Brown,%20Rojin%20Kianian

- I Dansk Magisterforening har vi længe arbejdet med at varetage de ph.d.-studerendes interesser, og derfor er det oplagt for os også at støtte PAND, siger Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening.

DM-støtten til PAND lyder på 300.000 kroner. PAND er en organisation, som arbejder for at organisere alle ph.d.er i en faglig organisation.

Ved siden af Camilla Gregersens underskrift har Elliot Brown også sat sin. Han er co-formand for PAND sammen med Rojin Kianian. Han er glad for, at DM støtter op om PANDs arbejde:

- Det er dejligt, at Dansk Magisterforening kan se værdien i vores arbejde samtidigt med, at vi på mange områder har de samme mål for fremtiden. Med støtten fra Dansk Magisterforening kan vi nu arbejde for, at der bliver skabt nye lokale foreninger på universiteterne, som den vi allerede nu har igangsat på SDU.

Også Camilla Gregersen ser med meget positive øjne på, hvad aftalen kan betyde for fremtidens indsats over for ph.d.er og ph.d.-studerendes rettigheder:

- Gennem samarbejdet med PAND får vi mulighed for at blive endnu skarpere på, hvilke udfordringer Danmarks ph.d.er står overfor, og hvordan DM fortsat bedst kan være en aktiv medspiller i forbedringen af forholdene, både når man er i gang med en klassisk ph.d. eller en erhvervs-ph.d., siger Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening.

Med aftalen bliver Dansk Magisterforening den fagforening i Danmark, der prioriterer de ph.d.-studerende og færdiguddannede ph.d.er højest. Det glæder formanden Camilla Gregersen, som tror på, at der skal handling til på området:

- De ph.d.-studerende udgør en vigtig og nødvendig vidensressource og er en samfundsøkonomisk gevinst. Men de er desværre også en faggruppe, som ofte oplever hårde arbejdsvilkår i form af stress og forventningskrydspres, og derfor har de brug for meningsgivende fællesskaber og interessevaretagelse.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}