Arbejdsgiver nægtede: DM sikrer tillæg på 24.000 kroner

Del artikel:

Har du prøvet, at din arbejdsgiver hverken er til at hugge eller stikke i til lønforhandlingen? Det skete også for et DM-medlem. Hun tog kontakt til sin tillidsrepræsentant, der søgte rådgivning hos DM. Resultat: 24.000 kr. mere i løn om året.

Vi hører dagligt fra medlemmer og tillidsrepræsentanter, som har meget svært ved at få forhandlet tillæg igennem, der svarer til de faktiske kvalifikationer.

Et af dem havde heldigvis en dygtig DM-tillidsrepræsentant, som sammen med en DM-konsulent sikrede medlemmet et tillæg på 24.000 kroner om året.

Gav aldrig op

Medlemmet havde i sit tidligere job fået tillægget og kunne ikke forstå, hvorfor hun var blevet mindre værd af at få et nyt job med samme arbejdsområde, som hun altså havde erfaring med.

Tillidsrepræsentanten mente ikke, at arbejdsgivers argumenter i sagen var gangbare, og fik derfor lavet et solidt og velargumenteret uenighedsreferat. Et uenighedsreferat beskriver i korte træk sagens kerne, og hvad parterne er enige og uenige om.

Tillidsrepræsentanten gav ikke op og efter knap 14 dage med udsigt til, at sagen skulle behandles yderligere, fandt arbejdsgiver pengene i budgettet til lønforhandlingen.

Herfra kunne parterne indgå en aftale og tillægget, som altså sikrede medlemmet 24.000 kroner mere i løn om året. 

Acceptér aldrig en afvisning

Mette Askov, konsulent i DM, rådgav tillidsrepræsentanten undervejs. Hendes råd er entydigt:

”Man skal ikke bare acceptere en afvisning i lønforhandlingen. Man skal få en vurdering af, om der er noget principielt i sagen. Om den kan bære. Det hjælper vi tillidsrepræsentanten med at vurdere,” siger hun.

Brug os

Er du i tvivl om hvorvidt du er placeret på det rigtige løntrin, kan du læse mere om dine lønforhold - løntjek

Du kan naturligvis også kontakte din tillidsrepræsentant eller os på 38 15 66 00 / dm@dm.dk

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}