Det kan DM’s karriererådgivere hjælpe dig med

© Rawpixel

Del artikel:

DM's karriererådgivere møder dig der, hvor du er i karrieren. Her er nogle eksempler på temaer, der ofte spørges til i karriererådgivningen.

Book en karrieresamtale

Få rådgivning om dit arbejdsliv hos DM's karrierekonsulenter.

Book en karrieresamtale

Hvordan du afdækker muligheder eller ønsker om jobskifte

Brug konsulenten til at afklare dine kompetencer og ikke mindst præcisere dine ønsker i forhold til drømmejobbet. Ofte er samtalen det første skridt på vejen, en måde at få konkretiseret en drøm eller afstemme dine ambitioner med dine kompetencer og erfaring. Du kan også bruge konsulenten som sparringspartner, når du skal lægge en plan for at realisere dit mål. Er du mentalt på vej videre, skal du stadig kunne trives i dit nuværende job. Det kan du også vende med konsulenten.

Tjek også vores guide til dig, der overvejer at skifte job.

Hvordan du kan udvide din jobhorisont som ledig

Er du kørt fast i din jobsøgning? Konsulenten kan tilbyde et par nye øjne på din jobsøgning. Brug konsulenten til at diskutere, hvilke strategier der kunne være relevante for dig: er der beslægtede brancher/opgavetyper/områder, du med fordel kunne arbejde videre med? MA tilbyder en række workshops til medlemmer i samme situation.

Hvordan du får styr på din kommende jobsamtale

Er du blevet indkaldt til en jobsamtale? Er du nervøs, usikker eller i tvivl om hvordan du gør det bedst? Tag en snak med konsulenten og få sparring og feedback på, hvordan du forbereder dig. Find ud af, hvad er det væsentlige til jobsamtalen. Hvad skal du fokusere på og hvordan præsenterer du dig bedst muligt?

Læs mere om hvordan du kan forberede dig på en jobsamtale.

Hvordan du forbereder dig til MUS-samtalen

Skal du snart til MUS-Samtale og er lidt i tvivl om hvordan du griber den mest strategisk an? Tal med konsulenten om, hvordan du forbereder dig bedst muligt. Du kan bruge konsulenten til at afklare, hvilke typer opgaver du gerne vil have fremadrettet, eller hvilken kompetenceudvikling der vil give mening for dig. Du kan også overveje sammen med konsulenten, hvordan du går strategisk til værks og sikrer dig, at du får de relevante pointer med under samtalen.

Læs mere om medarbejderudviklingssamtaler.

Hvordan du finder den rigtige efteruddannelse

Vil du gerne styrke dine kompetencer, og er du i tvivl om, hvad der er mest hensigtsmæssigt? Så få hjælp hos konsulenten til at komme i gang med en mere målrettet karriereplanlægning. Samtalen kan give dig overblik over din situation – du vil måske blive mere klar over de grunde, du har for at til- og fravælge de forskellige efteruddannelsesmuligheder.

Se dine efteruddannelsesmuligheder i DM's kalender.

Hvordan du forholder dig til stress og trivsel

Mistrives du? Føler du dig stresset? Eller fortæller dine omgivelser dig at de er bekymrede for at du er det? Brug konsulenten til at hjælpe dig med at lave et virkelighedstjek. Konsulenten stiller ikke en diagnose. Men hvis der er indikatorer af, at det handler om stress, vil konsulenten hjælpe dig med at afklare din situation og finde ud af, hvilken hjælp du har brug for. DM’s konsulenter arbejder med forskellige vinkler på problemstillingen og hjælper dig videre ud fra den konkrete vurdering.

Læs mere om stress og trivsel.

Tjek også vores guide: Sådan håndterer og forebygger du stress.

Vejledning om genplacering

Er du blevet afskediget eller varslet fyret, kan DM hjælpe dig med at komme godt i gang med et forløb.

Læs om genplacering.

Hvordan du får et job som nyuddannet

Er du nyuddannet og i tvivl om, hvordan dine kompetencer kan omsættes i et job? Konsulenten vil sammen med dig se på, hvordan dine studiefaglige kompetencer kan sættes i spil i en erhvervsmæssig sammenhæng. Samtidig ser vi på, hvad du brænder for. Vi sætter en kompetenceafklaring i gang hos dig, hvor du bliver mere bevidst om dine stærke sider, og hvor du bruger dem bedst muligt.

Læs vores gode råd til dig, der er nyuddannet og på udkig efter dit første fuldtidsjob.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}