Som leder er det vigtigt selv at trives i et godt arbejdsmiljø for at kunne lede bæredygtigt.
I DM tager vi udgangspunkt i, at det psykiske arbejdsmiljø afhænger af et godt socialt og organisatorisk arbejdsmiljø. Det er derfor ikke den enkelte medarbejders opgave, men arbejdspladsens opgave i fællesskab at sikre et bæredygtigt arbejdsmiljø.
Og der er god grund til, at I tager opgaven seriøst på arbejdspladsen. Det psykiske arbejdsmiljø har nemlig indflydelse på din egen og medarbejdernes arbejdsindsats og arbejdsglæde.
Ifølge DM’s arbejdsmiljøundersøgelse fra 2023 har hver fjerde akademiker et dårligt psykisk arbejdsmiljø. Af samme grund har det bæredygtige arbejdsliv stor bevågenhed i DM og hos DM’s politikere. Du kan læse mere om, hvad vi mener, og hvad vi gør for at sikre gode psykiske arbejdsmiljøer i vores arbejdsmiljøpolitik.
Din egen trivsel er ligeså vigtig
Som leder er det vigtigt selv at have trivsel i et godt arbejdsmiljø for at kunne lede et bæredygtigt arbejdsmiljø. I din ledelsesopgave bør du altid have dette dobbelte fokus. På den ene side din egen trivsel i eget arbejdsmiljø og samarbejdet med din chef og den samlede ledergruppe. På den anden side er trivslen vigtig i det team du leder. Du skal arbejde på forkant, når du tidligt opfanger signaler om mistrivsel og psykiske belastninger.
Understøttelse og forebyggelse af et bæredygtigt arbejdsliv er centralt, idet mange problemer i det sociale og organisatoriske arbejdsmiljø bedst løses, inden de viser sig for store.